Dit eerbetoon aan George Michael is een schot in de roos

Ken je de beroemde video nog die George Michael maakte voor zijn hit Too Funky? Alle topmodellen die ertoe deden, waren er in te zien. De video is nu nagespeeld door Peppermint en andere Drag Race-kandidaten.
Dit eerbetoon aan George Michael is een schot in de roos
Gepubliceerd: 19 april 2017 12:08

Too Funky komt uit een tijd dat George Michael zelf liever zoveel mogelijk buiten beeld bleef. Dus moesten er allerlei creatieve capriolen worden uitgehaald om een spraakmakende video te maken.

In 1990 waren Naomi Campbell, Tatjana Patitz, Christy Turlington, Cindy Crawford en Linda Evangelista al eens te zien geweest in George Michaels Freedom ’90. Die laatste keerde terug in Too Funky, waarin een aantal topmodellen vochten om een plek op de catwalk. Naast Evangelista waren Eva Herzigova, Nadja Auermann, Emma Sjöberg, Estelle Hallyday, Shana Zadrick, Tyra Banks en Beverly Peele in de video te zien.

Nieuwe versie
Peppermint is een van de kandidaten van het huidige seizoen van RuPaul’s Drag Race. Het leek haar een goed idee een eerbetoon te maken voor George Michael. Ze vroeg de New Yorkse zanger Ari Gold een nieuwe versie in te zingen voor Too Funky. Samen met haar concullega’s uit het negende seizoen maakten ze een remake van de bekende video.

Hieronder de remake, gevolgd door het origineel.

Bron: Homorazzi