Vier het Belgische Pride Festival in Brussel. Dit is er allemaal te zien en te doen

Belgian Pride 2017 staat dit jaar in het teken van asiel en migratie. Van 3 tot en met 21 mei staan er voorstellingen, workshops en natuurlijk ook feesten op het programma.
Vier het Belgische Pride Festival in Brussel. Dit is er allemaal te zien en te doen
Gepubliceerd: 21 april 2017 12:29

Net als elk jaar vinden in de maand mei allerlei activiteiten van het Pride Festival plaats. Het is een hoogtepunt in het leven van de LGBT+-gemeenschap in Brussel. Want naast een feestelijk evenement is de Belgian Pride ook de ideale gelegenheid om de eisen van de gemeenschap kracht bij te zetten en nieuwe beleidsopties op tafel te leggen.

Dit jaar werd gekozen voor het thema Crossing Borders. Hierbij kijken de drie Belgische LGBT+-verenigingen RainbowHouse Brussels, Arc-en-ciel Wallonie en Cavaria naar de kwestie van asiel en migratie door de ogen van LGBT-migranten.

In het kader van deze politiek sterke boodschap zijn veel grote evenementen toegespitst op asiel, migratie en de culturen die hieruit voortvloeien. Ook andere actuele thema's komen aan bod, zoals de huidige vormen van feminisme, burgerlijke sensibilisering van de jeugd, inclusie op de arbeidsmarkt, interseksualiteit, diversiteit van gezinnen, et cetera.

Er zijn workshops, conferenties over asiel en migratie, een Regenboogtoer door Brussel, er is cabaret en er worden documentaires vertoond.

Op zaterdag 20 mei vindt de Belgian Pride plaats, de niet te missen apotheose van het twee weken durende festival, die het stadscentrum van Brussel in vuur en vlam zet.

Kijk voor meer informatie en het hele programma op www.rainbowhouse.be en www.pride.be.