Lezers van ons magazine trakteren we in ieder nummer van Winq op een zevental Hot Spots. Dat kunnen winkels zijn, hotels, restaurants of cafés. Maar ook club-avonden, (food-)festivals of een leuke markt. Sinds kort heeft de rubriek een online broertje, waarin we iedere vrijdag de leukste hot spots bespreken.


- WINKEL -


WE Blue Store, Amsterdam
WE Blue Store

Het zal je niet vreemd in de oren klinken: wij Nederlandse mannen lopen het liefst in een spijkerbroek. In jeans of denim, zoals ze dat in winkels noemen. 41% van alle mannen draagt elke dag een jeans en bijna 60% van de mannen heeft meer dan 5 denimbroeken in zijn kast liggen.
Niet gek dus, dat WE een nieuwe conceptstore heeft geopend waar alles draait om jeans. In de WE Blue Store vind je het complete aanbod van het eigen lifestylemerk Blue Ridge, dat naast heel veel jeans bestaat uit casual shirts en sweats.
De WE Blue Store is 120 vierkante meter groot, is gericht op mannen en biedt maandelijks nieuwe collecties. Ze zijn te vinden op de Nieuwendijk 167 in Amsterdam. Meer informatie vind je op WEBlueStore.com.


 - RESTAURANT -

Schmidt Fresh Fish Market, Rotterdam
Schmidt Fresh Fish Market
Net geopend in het Marriot Hotel in Rotterdam: Schmidt Fresh Fish Market. Elke derde donderdag van de maand komt de lokale visboer – tot voor kort bekend als Schmidt Zeevis op het Vaste Land - naar het hotel om allerlei lekkers uit de Noordzee aan de gasten te presenteren.
Als het mooi weer is klappen de chefkoks hun ‘green egg’ open in de tuin om de verse vis voor je te bereiden. Er zijn etagères gevuld met schelpdieren, vissoep en allerlei andere gerechten met vis. En dat voor 39,50 euro per persoon.
Schmidt Fresh Fish Market, Weena 686 in Rotterdam. Voor reserveren (in mei) en informatie kijk je op de website van Hotel Marriot Rotterdam.


- FESTIVAL -

Antwerpen Proeft, Antwerpen
Antwerpen Proeft
Noteer alvast in je agenda: van vrijdag 28 april tot en met maandag 1 mei is de elfde editie van Antwerpen Proeft, hét toonaangevende culinaire festival van België. Sterrenchefs, fijne restaurants, bekende koppen en de betere foodtrucks bieden op Antwerpen Proeft signatuurgerechtjes aan. Gratis kookdemonstraties en culinaire workshops zijn er ook. Aan de Waagnatie op het Eilandje in Antwerpen zijn outdoor en indoor stands, bars en terrassen. Er zit ook een Nederlands tintje te vinden: uit ons land is een bitterbal afkomstig met een Michelin-ster.
Meer informatie vind je op Proeft.be.