Homoseksueel en Marokkaan zijn gaat voor hen prima samen, maar de weg die ze hebben afgelegd was niet gemakkelijk en soms ook lang en eenzaam. Vooral de schaamtecultuur en de sociale druk binnen Marokkaanse gezinnen om te trouwen en kinderen te krijgen, maakte het uiterst zwaar om hun eigen leven te gaan leiden en gelukkig te worden.

Het geloof speelde daarbij een kleinere rol dan vaak wordt gedacht. Door zichtbaar te zijn willen ze jongeren die nog in de kast zitten een hart onder de riem steken. Zo willen ze de discussie binnen hun eigen gemeenschap op gang brengen. De serie schetst een intiem portret van vier sterke persoonlijkheden die onverschrokken hun bestaansrecht opeisen.

Aflevering 1 (7 mei, 14.55 uur, NPO 2): Familie
Deze aflevering onderzoekt hoe de schaamtecultuur en de sociale druk binnen gezinnen het schijnbaar onmogelijk maakt voor jezelf op te komen wanneer je Marokkaan bent en op hetzelfde geslacht valt. Nassiri, Souad en Mohamed laten zien dat het wel degelijk mogelijk is jezelf te zijn en gelukkig te worden. Ze hebben een lange weg moeten afleggen en willen nu voor andere Marokkaanse homoseksuelen het rolmodel zijn dat zij in hun eigen jeugd hebben moeten missen.

Aflevering 2 (14 mei,14.55 uur, NPO 2): Geloof
Deze aflevering onderzoekt in hoeverre het geloof te combineren valt met homoseksueel en Marokkaan zijn. Volgens Nassiri en de Belgische Abdellah is het wel degelijk mogelijk om én moslim én homoseksueel te zijn. In Parijs ontmoeten zij de openlijk homoseksuele Franse Imam Ludovic-Mohamed Zahed. Volgens Ludovic vormen de Koranteksten niet het grootste obstakel. Het zijn vooral bepaalde Marokkaanse culturele opvattingen en de machtspolitiek in de Arabische wereld die homoseksuelen in de problemen kunnen brengen.

Aflevering 3 (21 mei, 14.55 uur, NPO 2): Hoop
Deze aflevering onderzoekt hoe vier openlijk homoseksuele Marokkanen een positieve verandering teweeg brengen binnen hun eigen gemeenschap. Door zichtbaar te zijn en de discussie aan te gaan, zijn er inmiddels vele heteroseksuele Marokkanen die hen openlijk steunen. Want ook deze hetero’s kennen de obstakels die het moeilijk maken om als Marokkaan te leven zoals je dat zelf wilt. Mohamed, Souad, Nassiri en Abdellah hebben de eerste stappen gezet om zichtbaar te worden. Vol vertrouwen kijken ze naar de toekomst.