Regisseur en bedenker Ryan Murphy heeft een kunststukje afgeleverd met het eerste seizoen van Feud. Joan Crawford werd gespeeld door een magistrale Jessica Lange en Susan Sarandon leek griezelig echt op Bette Davis.

De serie is gebaseerd op interviews met Bette Davis, de biografieën van beide actrices en gesprekken met betrokkenen, onder wie de kleinzoon van Joan Crawford.

Conflicten
Het verhaal ging veel verder dan het uitmeten van de (soms door de media gecreëerde) conflicten tussen de twee Hollywoodsterren. Feud liet zien hoe in Hollywood die verhoudingen lagen tussen man/vrouw, hoe gays totaal onzichtbaar waren en welke moraal de studiobazen eropna hielden.

Mocht je Feud nog niet hebben gezien: kijk het alsnog, het is de moeite meer dan waard. Alleen al het oog voor detail van Ryan Murphy is meesterlijk, zoals blijkt uit de onderstaande video.

Scènes
YouTube-gebruiker Dimitri Blu heeft scènes uit Feud naast de daadwerkelijke beelden gezet. Deze beelden zijn afkomstig uit films en tv-optredens.

Overigens is Murphy alweer bezig met seizoen 2 van Feud. Die gaat over de vechtscheiding van Prince Charles en Lady Diana. Een derde seizoen is ook al aangekondigd. Het enige dat daarover bekend is gemaakt is dat een van de twee hoofdpersonen gay is. Truman Capote? Gore Vidal? We wachten het af. Eerst dit:

Bron: Homorazzi