De Jos Brink Oeuvreprijs wordt een keer in de twee jaar uitgereikt aan een persoon, groep of instelling die een fundamentele bijdrage heeft geleverd aan de LHBTI-gemeenschap. Bovendien moet hij of zij zich voor een langere periode hebben ingezet voor de verbetering van de positie van LHBTI's in de samenleving. 

Oeuvreprijs
De drie genomineerden zijn Ellie Lust. Zij is al jaren woordvoerster bij de politie en is mede-initiatiefneemster van Roze in Blauw. Ook de Amsterdamse Dragshowbar Lellebel is genomineerd voor het organiseren van feesten voor de LHBT-gemeenschap en intersekseactivist Miriam van der Have die nationaal en internationaal actief is op het gebied van de emancipatie voor mensen met een intersekse conditie. Eerder dit jaar won Miriam ook al een COC-prijs

Innovatieprijs
Maar er wordt op 21 mei nog een andere prijs uitgereikt: de Jos Brink Innovatieprijs. Die prijs gaat naar een persoon of organisatie die zich op zeer inspirerende wijze inzet voor de verbetering van acceptatie en veiligheid van LHBTI's in de samenleving. BeyonG Veldkamp is genomineerd als oprichtster van TransUnited en projectleider van Respect2Love. Ook The Hang-Out 010 als huiskamer voor LHBT-jongeren uit Rotterdam en Ryanne van Dorst die haar intersekse conditie voor een groot publiek bekendmaakte tijdens het NPO-programma Geslacht! zijn genomineerd. 

De Jos Brink Prijs 2017 wordt op 21 mei uitgereikt.