Ellen DeGeneres is alweer jaren succesvol met haar eigen talkshow. Maar toen ze twintig jaar besloot om uit de kast te komen, reageerde lang niet iedereen positief.

Twintig jaar geleden speelde Ellen in haar eigen komedieserie, simpelweg Ellen genaamd. In de serie speelde ze de neurotische eigenaar van een boekenzaak. Toen ze de producenten voorstelde dat het wel eens tijd werd dat de serie-Ellen een serieuze relatie kreeg, en dan met een vrouw, was de reactie: kan Ellen niet gewoon een puppy nemen?

Puppy Episode 
Maar Ellen hield voet bij stuk. In een aflevering genaamd ‘The Puppy Episode” komt ze uit de kast. Laura Dern speelde haar love interest en ook Oprah Winfrey had een rol als de therapeut van Ellen. Samen – en met de rest van de cast van Ellen – haalden ze afgelopen vrijdag herinneringen op aan de coming out-aflevering.

Ellen vertelt dat ze niet had zien aankomen wat ze teweeg zou brengen met haar coming out. Honderden mannen en vrouwen zagen zich door haar gesteund en kwamen ook uit de kast. Vele anderen hadden juist moeite met het feit dat Ellen lesbisch was.

Doodsbedreigingen
In de aflevering van The Ellen Show is te zien hoe mensen destijds negatief reageerden. Ellen zelf kreeg doodsbedreigingen en niet al te lang na haar coming out werd de show gecancelled. Zelfs Laura Dern, hetero in het echte leven, die Ellens vriendin speelde, kwam een jaar zonder werk te zitten.

Hieronder de fragmenten uit The Ellen Show, met Oprah, de cast van Ellen en een boodschap van Michelle Obama. De conclusie luidt: in twintig jaar is er weliswaar ontzettend veel veranderd, en menig Hollywood-ster is openlijk gay. Maar we zijn er nog lang niet.