Er staat genoeg op het programma tijdens de 22e editie van het Belgian Pride Festival. Zo kun je op 14 mei met socioloog Marian Lens door Brussel lopen. Tijdens die tour leer je hoe het leven van de LHBTI-gemeenschap vanaf de zeventiende eeuw in Brussel en België was. De tour start om 2 uur vanaf de Koningsstraat.

Hoe word ik dragking?
Een ander leuk event is de dragking-cursus in Brussel op 16 mei. De cursus wordt gegeven door Louis(e) De Villen en aanmelden kan via deze link

Tentoonstelling
Op 17 mei kun je nabij het Koninklijke Paleis in Brussel naar de expositie 'Lolendo –Lingala'. Daarin zijn portretten van LHBTI-personen uit Congo te zien. Homoseksualiteit wordt daar nog steeds ontkent en zelfs toegang tot gezondheidszorg wordt de LHBTI-gemeenschap ontzegd. Een prachtige fotoreeks is nu te zien in de Belgische hoofdstad. 

Cabaret
Vervolgens vindt de hysterische show 'Sassy Cabaret' op 18 mei plaats in Brussel. Het initatief van deze pride edition komt van Leila Burnotte. Je ziet de grootste diva's, maar ook acrobaten en clowns. Alles is er te zien op het podium! Artiesten zijn o.a. dragking Louis(e) De Ville, burlesque-danseressen Lili Mirezmoi en Soa De Muse. 

Pride parade
En natuurlijk mag het hoogtepunt van Belgian Pride niet ontbreken. Op 20 mei vindt er een grote parade door de stad plaats. De parade trekt jaarlijks zo'n 60.000 tot 100.000 bezoekers. Op het Albertinaplein in Brussel komt een groot podium en de parade start vanaf de Ravensteinstraat. Ze hebben zelf al een handige kaart online gezet!

Een kleine bonustip: zorg dat je met het openbaar vervoer naar Brussel gaat. Er rijdt namenlijk een regenboogbus door de straten van Brussel de komende maanden. 

Coverfoto: Naz Taha