Lezers van ons magazine trakteren we in ieder nummer van Winq op een zevental Hot Spots. Dat kunnen winkels zijn, hotels, restaurants of cafés. Maar ook club-avonden, (food-)festivals of een leuke markt. Sinds kort heeft de rubriek een online broertje, waarin we iedere vrijdag de drie leukste hot spots bespreken.


- WINKEL - 

Superdry, binnenkort in Groningen
Superdry
Wij zijn fan van Superdry, het Britse kledingmerk dat Japanse graphics combineert met vintage Americana en authentiek Brits kleermakerswerk. Althans, zo omschrijft het merk zichzelf en daar is geen woord van gelogen.

De kleding van Superdry was al te koop in enkele winkels in Groningen, maar nu opent het merk een nieuwe flagshipstore op een a-locatie. Het oude pand van Manfield in de Herestraat.

Wanneer de winkel precies opengaat? Niet ‘medio april’ in ieder geval, zoals ons was beloofd. Maar het kan in ieder geval niet lang meer duren. Het advies van de klantenservice van Superdry: hou de ramen van het pand goed in de gaten. Overigens kun je altijd online terecht voor de kleding van Superdry.


- RESTAURANT -

Food- en cocktailbar LouLou, Amsterdam

Vorige maand opende de food- en cocktailbar LouLou in Amsterdam. Vlakbij de Amsterdamse foodhallen kun je daar nu terecht voor een fancy hapje en drankje. Vanaf negen uur ’s ochtends moet je er zijn voor lekkere hapjes en de cocktails worden tot de late uurtjes geschonken. Behalve dat je er fijn kunt borrelen, ziet de bar er ook nog eens heel erg hip uit. Perfect voor een mooie Instagramfoto dus! Meer informatie vind je op de Facebook-pagina van LouLou en de food- en cocktailbar is te vinden op het Kwakersplein 2 in Amsterdam.

 - EXPOSITIE - 

Micky Hoogendijk exposeert in Museum Jan van der Togt, Amstelveen
Micky Hoogendijk

Museum Jan van der Togt in Amstelveen presenteert tot en met 9 juli 2017 de eerste museale overzichtstentoonstelling van kunstfotograaf Micky Hoogendijk. De tentoonstelling 'Through the Eyes of Others' biedt een overzicht van portretten die de kwetsbaarheid en verborgen schoonheid van mensen weerspiegelen. Gelijktijdig wordt haar eerste, gelijknamige fotoboek gelanceerd en is een selectie van werken ook in het Amstel Hotel in Amsterdam te zien.

Micky Hoogendijk kreeg in 2009 van haar moeder een camera. Vanaf die tijd is Micky een continue zoektocht gestart naar mensen en culturen met een bijzonder verhaal. Een zoektocht naar vrijheid om te kunnen zijn wie je wilt zijn. Door te kijken door de ogen van een ander ontstaat een sfeer waarin uitwisseling van kennis en ervaring kan plaatsvinden.

Aan het werk van Micky Hoogendijk ligt meestal een ontmoeting, droom of onderwerp ten grondslag dat uitmondt in een explosie van ideeën. Terugkerende thema’s zijn religie, maatschappij, androgynie en mythologie. Haar krachtige, iconische foto’s zetten de kijker aan het denken; zeker bij de mystieke beelden onder water.

Micky Hoogendijk (1970) is afkomstig uit een kunstfamilie en ontwikkelde al vroeg een sterk gevoel voor creativiteit en esthetiek. Hoogendijk was business partner van kunstenaar Rob Scholte en creative director van de Supperclub. Ook stond ze als actrice en model jaren voor de camera. Sinds 2010 woont Micky in Amerika en staat zij als fotograaf achter de camera.

Het Museum Jan van der Togt vind je in de Dorpsstraat 50 in Amstelveen en is geopend dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur. Meer informatie vind je op de website van het museum.