Het huwelijk werd opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht nadat Winston Goldwin en Greg DeRoche besloten een rechtszaak aan te spannen. Een ambtenaar weigerde de heren te trouwen. Het Hooggerechtshof van Bermuda kwam tot de conclusie dat homo's gewoon mogen trouwen op Bermuda. 

Referendum
Tijdens een referendum op 23 juni 2016 stemden bijna 69 procent van de bevolking tegen het 'homohuwelijk'. 31 procent was voorstander van het opengestelde huwelijk. Aangezien slechts 46,89 procent van de stemgerechtigden kwam opdagen, werd het referendum echter ongeldig verklaard.

Verenigd Koninkrijk
In Engeland, Wales en in Schotland is het huwelijk sinds 2014 opengesteld voor paren van hetzelfde geslacht. Alleen Noord-Ierland kent nog altijd geen huwelijk voor same-sex koppels.

Brits overzees gebied
In zes overzeese gebieden van het Britse rijk mogen koppels van hetzelfde geslacht inmiddels trouwen. Sinds 3 juni 2014 op Akrotiri en Dhekelia (twee gebieden op Cyprus) en het Brits Indische Oceaanterritorium, sinds 14 mei 2015 op de Pitcairneilanden (waar zo'n 50 mensen wonen) en sinds 15 december 2016 op Gibraltar. Op 13 oktober 2016 werd het 'homohuwelijk' ook gelegaliseerd op het Brits Antarctisch Territorium. Daar woont overigens niemand, maar het lijkt ons wel een bijzondere locatie om te trouwen.

Het opengestelde huwelijk is ook bijna legaal op de Falklandeilanden. Daar is het enkel nog wachten op een handtekening van de royals.