De vijf leukste nieuwe muziekvideo’s staan weer voor je op een rijtje, te beginnen met David Guetta. De DJ/producer heeft Nicki Minaj en Lil’ Wayne gevraagd voor zijn nieuwe single die begint als een ballad. Verder hebben we misschien wel de eerste soundtrack-geluiden van het nieuwe seizoen van Twin Peaks te pakken. Ook leuk: de aliens en zwevende schapen van Imagine Dragons.

 

5) David Guetta ft Nicki Minaj & Lil’ Wayne - Light My Body Up

Het is niet de eerste keer dat deze mensen met elkaar samenwerken, sterker nog: twee weken geleden bracht Nicki Minaj haar eigen single No Frauds uit, met daarop een gastrap van Lil’ Wayne. En dan was er ineens een video van haar vorige single, Regret in Your Tears. Zo’n beetje iedere week komt er wel iets nieuws uit met Nicki ergens in een rol. Ook hier kronkelt ze er weer lustig op los, wederom in de meest waanzinnige uitdossingen.


4) Depeche Mode - Heroes (Live)Depeche Mode is de wereld weer ingetrokken voor een tournee, genaamd de Global Spirit Tour. Vrijdag traden ze op in Stockholm om het nieuwe album, Spirit, te promoten. De synthpoplegendes brachten daar een mooie, ingetogen cover van de David Bowie-klassieker Heroes. Geen muziekvideo in de puurste zin van het woord, maar we wilden je hem niet onthouden.


3) Imagine Dragons – Thunder

Met zo’n bandnaam maak je natuurlijk muziek én video’s die tot de verbeelding spreken. Je kent ze misschien nog wel van de hit Radioactive uit 2012. De bijbehorende video bood een glansrol aan een soort Muppets die er niet al te best vanaf kwamen. In Thunder draait alles om breakdancende aliens, al dan niet zwepende schapen en meer malle fantasy-fratsen.

2) Johnny Jewel – Windswept

Waar blijft toch dat langverwachte nieuwe album van Chromatics? Dear Tommy is al maanden, nee zelfs jaren geleden aangekondigd. Nu blijkt dat bandlid Johnny Jewel al het nieuwe materiaal heeft vernietigd nadat hij in 2015 een bijna-doodervaring had op Hawaii. Vervolgens is hij als een gek solomateriaal gaan schrijven, waarvan veertien nieuwe tracks verschijnen op het album Windswept. De titelsong is inmiddels uit op single, die wel heel erg Twin Peaks-achtig klinkt. Dat is geen toeval, want Johnny Jewel werkt mee aan de soundtrack van het nieuwe seizoen, dat start op 30 mei. Bedwelmende beelden.


1) Mary J Blige & The Roots – Love Yourself (Live)

Nee, dit is niet het kazige deuntje waar Justin Bieber een enorme hit mee scoorde, maar de eerste single van het nieuwe album van Mary J Blige, Strenght of a Woman. Hier zingt ze het live, samen met The Roots in The Tonight Show. Wat een emotie!