‘Het covermodel van dit jaar is leuk voor zowel de jongens als de meisjes, ook de oudere meisjes zoals ik’, teaset ex-homomoeder Linda de Mol net voordat onthuld wordt dat Douwe dit jaar op de cover pronkt. In 2015 schreef Douwe bij wijze van hint al het liedje ‘he, ho of bi’, vorig jaar liet hij officieel weten zowel geïnteresseerd te zijn in dames als heren. Zelf hoeft hij daar echter niet zo nodig een labeltje op te plakken. Sterker nog: ‘Ik hou niet van hokjes: daar moeten we oneindig lang tegen blijven vechten’, aldus de 24-jarige zanger. ‘Als ik er één jongen of meisje mee help door mijn verhaal te vertellen, dan is het ’t waard geweest.’

L'amour à trois
L'HOMO-hoofdredacteur Iebele van der Meulen zit in een driehoeksverhouding en besloot ook een podium te bieden aan een paar andere stellen in dezelfde situatie. ‘Het zijn erg herkenbare verhalen geworden’, aldus Iebele tijdens de lancering. ‘Mensen willen vooral altijd heel graag weten hoe we de slaapkamersetting invullen. Voor wie het wil weten: mijn mannen en ik slapen onder één tweepersoons en één eenpersoonsdekbed.’ Fijn dat dat opgehelderd is.

'Ik melk ze graag, maar heb ze liever niet op stal'

Oscar & Wart
Naast Douwes prettige kadetjes (natuurlijk begeleid door een diepte-interview) is er dit jaar ruimte voor een bijzonder grappig dubbelinterview tussen advocaat Oscar Hammerstein en acteur Wart Kamps, hilarische quotes incluis. Een voorproefje? Oscar Hammerstein over zijn aversie tegen vaste relaties: ‘Laat ik het zo zeggen: ik melk ze graag, maar heb ze liever niet op stal.’ Goud.

Buckingham boys
Daarnaast worden we volgens Linda de Mol voorzien van wat nuttige feitjes, waar zelfs een aantal Britse royals nog van op zullen kijken. Op de plek van Buckingham Palace blijkt zo in de zeventiende eeuw een homobordeel te hebben gestaan. Who knew?

De nieuwe L'HOMO is vanaf dinsdag 9 mei overal verkrijgbaar.