8: De hysterische 'Space'-video
In maart maakten wij kennis met Slavko Kalezić. De rok, de paardenstaart, de blikken in de camera en een belachelijke lipsync. Alles aan z'n act is heerlijk! 

7. Het see-through pakje tijdens een Spaans Eurovisiefeestje
YAS! Tijdens een Eurovisiefeestje in Madrid zong Slavko een hele medley aan bekende nummers. Hij startte met het schreeuwen van het nummer 'Bandido' dat in 1990 meedeed aan het Songfestival en ging door met Beyoncés 'End of Time'. Inclusief een héél erg intense dans. 

6: Work it girl!
In 2013 deed hij met het nummer 'End Of Time' auditie voor X Factor. Legendarische tv!  

5. Het hysterische interview met een fanblog
Fanblog WiWibloggs interviewde Slavko voorafgaand van een concert in Londen. Zijn outfit is on point en het begint meteen hysterisch. 

4: Slavko's vorige single 
Slavko kan meer dan nummers van Beyoncé naschreeuwen en met een staart wapperen. Een aantal jaar geleden bracht hij al het nummer 'Krivac' uit. Inclusief home-made video. Was vast een grote hit in Montenegro.  

3: Enorme diepgang in Amsterdam
En natuurlijk de keer dat wij Slavko spraken in Amsterdam. 'Ik weet niet precies hoe het met de homorechten in Montenegro zit', vertelde hij toen. 'Maar ik leef als artiest in complete vrijheid. Ik ben zo dankbaar dat ik een inspiratie voor de LHBT-gemeenschap ben geworden, dat heb ik tijdens optredens in Israël en Londen gemerkt. Mijn missie was kunst neerzetten, niet een gay-anthem maken. Ik weet dat er veel artiesten een "roze" nummer maken om de zieltjes van homo's te winnen. Dat is nooit mijn doel geweest. Mijn doel was het maken van kunst. En dat pakte goed uit.'

Beeld: Roel Janssen

2: De Rihanna-medley in Kiev 
'Monster', 'Disturbia', 'Rude Boy', het lijkt wel alsof Slavko het hele oevre van Rihanna in een medley heeft gepropt. Voorafgaand van zijn optreden in de eerste halve finale van het Songfestival gaf hij een concert tijdens The Wiwi Jam. Na na na come on

1: ALLES aan zijn optreden afgelopen dinsdag
Vooral de manier waarop hij zijn lange paardenstaart recht legt op 1 minuut 18 en 'm als lasso gebruikt op 1 minuut 54.

Slavko! Probeer het alsjeblieft volgend jaar nog een keer. Wij hebben genoten van je vrolijke, diverse en energieke optreden (en het feit dat je geen witte jurk droeg).

Coverbeeld: Dejan Milićević