In Maspalomas op Gran Canaria kreeg John zijn felbegeerde Mr. Gay World sjerp omgehangen. Tijdens een gala moesten hij en zijn concullega Mr.’s drie keer opdraven: er was een ronde in kleding volgens de lokale gebruiken, een zwembroekenronde en eentje in kostuum.

De 36-jarige John volgt de Spaanse Roger Gosálbez op. Hij won niet alleen de titel Mr. Gay World, maar ook de categorieën ‘Beste Zwembroek’, ‘Beste Kostuum’, Beste Social Media’ en ‘Beste Interview’.

De Spaanse Cándido Arteaga werd tweede en de Belgische Raf van Puymbroeck kreeg brons uitgereikt.

Ambassadeur
John Fernandez Raspado is internetmarketeer en woont in Baguio City op de Filipijnen. Na zijn verkiezing zal hij zich inzetten als ambassadeur voor gelijkheid en tolerantie en strijden voor gelijke rechten van lhbt’s.

Op de Filipijnen is homoseksualiteit niet strafbaar, maar homo’s kunnen niet trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. Ook is het niet bijzonder goed gesteld met de acceptatie van homoseksualiteit.

Sfeerimpressie
Hieronder een sfeerimpressie van de feestelijkheden, de verkiezing en de dagen voorafgaand aan het gala, waarbij de kandidaten in Madrid begonnen en op Gran Canaria eindigden.

Bron: 20Minutos.es