Lezers van ons magazine trakteren we in ieder nummer van Winq op een zevental Hot Spots. Dat kunnen winkels zijn, hotels, restaurants of cafés. Maar ook club-avonden, (food-)festivals of een leuke markt. Sinds kort heeft de rubriek een online broertje, waarin we iedere vrijdag de drie leukste hot spots bespreken.


- ETEN EN DRINKEN - 

Baker’s Dough, Rotterdam
Baker's Dough
Liefhebbers van koekjesdeeg kunnen vanaf 23 mei terecht in Rotterdam, want daar opent die dag de allereerste cookie dough-bar van Nederland. Op de pannekoekstraat nog wel. De bar is een initiatief van Baker&Moore en in het concept draait alles om deeg, waarmee allerlei creaties worden gemaakt.
Bij Baker’s Dough kun je terecht voor een basisdeeg met pindakaas en gezouten karamel, of een glutenvrije, veganistische variant. Het deeg versier je vervolgens met toppings, een saus of een bolletje ijs.
Dankzij de open keuken ruikt de hele zaak naar zoete koekjes, en hopelijk ook de hele Pannekoekstraat. Baker’s Dough vind je daar op nummer 82a. Meer informatie vind je op de Facebook-pagina.


- WINKEL -

Calvin Klein Underwear, Amsterdam
Calvin Klein Underwear
Middenin de Leidsestraat heeft Calvin Klein een nieuwe winkel geopend waarin alles draait om ondergoed en zwemkleding. De winkel heeft een oppervlakte van 90 vierkante meter die elegant en minimaal is ingericht. Voor je boxers of tightie whities én een nieuwe speedo kun je sinds deze week terecht in de winkel, in het hart van het centrum van Amsterdam. Calvin Klein ken je natuurlijk van de spraakmakende campagnes met sterren als David Beckham, Justin Bieber en – langer geleden – Antonio Sabato.
Calvin Klein Underwear, Leidsestraat 9, Amsterdam. Calvin Klein vind je o.a. op Facebook, Tumblr, Youtube en Instagram.

- EXPOSITIE -

FotoFestival, Naarden
Fotofestival Naarden
Van zaterdag 20 mei t/m zondag 18 juni heeft op een tiental locaties het FotoFestival Naarden2017 plaats. Right Here, Right Now is het hoofdthema op de vijftiende editie van het culturele evenement, dat tweejaarlijks tienduizenden bezoekers trekt voor actuele series van (inter)nationale topfotografen.

Op het FotoFestival Naarden 2017 zijn nieuwe series te bewonderen van tientallen topfotografenuit binnen- en buitenland, zoals AnaHell, David Chancellor, J. Henry Fair, Charles Fréger, Reinier Gerritsen, Juha Arvid Helminen, Laura Hospes, Emilie Hudig, Marie-José Jongerius, Carla Kogelman, Bas Losekoot, Arthur Mebius, Benoit Paillé, Stacii Samidin, Jacob Aue Sobol, Julia Steinigeweg, George Steinmetz, Newsha Tavakolian en Danila Tkachenko.

Een festival impliceert feest en reuring; FotoFestival Naarden zorgt dan ook dat het bruist in de straten van de vestingstad. In de White Box in de Grote Kerk gaan oude rotten in de fotografie in debat met jonge honden. Vele exposerende fotografen houden hier ook Phototalks, waarbij ze dieper ingaan op hun werk. Dat geldt ook voor buitenlandse fotografen zoals AnaHell, David Chancellor, J. Henry Fair, Juha Arvid Helminen, Julia Steinigeweg en Meredith Hutchison.

Verder zijn er op het festival rondleidingen, portfolioreviews, workshops en portretseries. En er is muziek; in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam organiseert Keep an Eye twee concerten. Meer informatie vind je op de website van FotoFestival Naarden 2017.