Ook met de BeoVision 14 schotelt het Deense hightech designbedrijf Bang & Olufsen ons weer een prachtig staaltje ontwerpambacjt voor om je vingers bij af te likken. Toegegeven: deze kanjer is al wel een tijdje op de markt, maar wat blijft ie toch heerlijk om naar te kijken. In real life, in je huiskamer, maar zelfs gewoon hier, als jépegje. De met zorg vormgegeven lamellen van eikenhout aan de voorkant creëren een warm en organisch contrast met het donkere koele glaspaneel en het vierkante aluminium frame. Naast de eikenhouten lamellen zijn er ook textielcovers in verschillende kleuren verkrijgbaar.

De BeoVision 14 is gebaseerd op het Android TVtm-platform, wat snel en eenvoudig toegang biedt tot internet-based content en heel veel apps voor bijvoorbeeld nieuws en gaming. Dankzij de geïntegreerde Google CastTM-technologie kunnen films, foto‘s en muziek rechtstreeks, met slechts één druk op een toets, van een mobiele telefoon of tablet naar de televisie worden gestreamd. De BeoVision 14 is ook geschikt voor nieuwe formats, zoals HEVC, waarmee 4K-content direct vanaf online bronnen kan worden gestreamd. Verder is er een gemotoriseerde vloerstand om de tv met de afstandsbediening verkrijgbaar, om de TV in de gewenste kijkhoek te draaien. Maar natuurlijk kan ie ook aan de muur zoals je momenteel zo vaak ziet.

De BeoVision 14 heeft een 40- of 55-inch LED-based LCD-scherm met een anti-reflectie glaspaneel dat storende weerkaatsingen reduceert.

Website Bang & Olufsen