Charlie Hunnam is al jaren Hollywood A-list, maar hij is niet vergeten waar hij vandaan komt. De 37-jarige acteur speelde helemaal aan het begin van zijn carrière een van de grotere rollen in de spraakmakende Britse tv-serie Queer as Folk.

Voor degenen die QAF niet kennen: in de serie draait het over de homoseksuele vrienden Vince en Stuart. Ze zijn eind twintig en hun leven draait om uitgaan, seks en drugs. Op een avond versiert Stuart de 15-jarige Nathan, die vervolgens verliefd wordt op Stuart. Maar die zag Nathan slechts als one night stand.

Stuart werd gespeeld door Aidan Gillen, en het toeval wil dat hij nu samen met Charlie Hunnam is te zien in de blockbuster King Arthur: The Legend of the Sword. Samen gaven ze interviews om de film te promoten en daarbij blikte Hunnam terug op zijn rol in Queer as Folk.

‘Ik ben in voor een reünie’, vertelde hij aan The Sun. ‘Het is alweer twintig jaar geleden, ik ben een nu een oude b******. Maar als ik in Engeland ben, word ik nog steeds herkend als Nathan. Het was het begin van mijn carrière en ik heb er prettige herinneringen aan. Ik ben er trots op dat ik mee mocht doen met Queer as Folk. Ik ben heel blij als mensen erover beginnen.’

Queer as Folk werd destijds geroemd vanwege het realistische tijdsbeeld dat werd neergezet van de gay scene in Manchester. En ja, ook vanwege de vrij expliciete seksscènes. De serie kende twee seizoenen en werd uitgezonden in 1999 en 2000. De Amerikaanse remake had vijf seizoenen, maar kon fans van het eerste uur minder bekoren.