Noord-Holland

 • In Haarlem wordt er door de Regenboogambassadeurs van die stad een bijeenkomst georganiseerd waarin betrokken Haarlemmers in gesprek gaan met organisaties over de rol en de betekenis van de familie bij de LHBT-gemeenschap. Het begint om 14:00 uur in Circus Hakim op de Korte Verspronkweg 7-9.

Zuid-Holland

 • Ook in Den Haag doen ze mee aan de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie. Op het Ministerie van Economische Zaken wordt de documentaire 'One Kingdom, One Love' vertoond. De film gaat over het leven van LHBT's in het Caribisch gebied en de Koninkrijksboot die in 2015 meevoer tijdens de Canal Parade.
 • In Ferry Rotterdam vindt een evenement plaats waar de diversiteit van de LHBTI+-gemeenschap van Rotterdam wordt gevierd. Er wordt gesproken door spoken word-artiest Donya Batte en comedian Soula Notos. Sergio Belfor host de avond.

Utrecht

 • In Utrecht overhandigt wethouder Kees Diepeveen de eerste Nederlandse 'toiletkit' aan het Midzomergrachtfestival. 'In Utrecht werken we aan een stad waar iedereen zich welkom voelt en mee kan doen, ongeacht geslacht, beperking, etniciteit, religie of seksuele voorkeur. Daarom ook genderneutrale toiletten zodat transpersonen zich veilig voelen om naar het toilet te gaan', aldus de wethouder. De toiletkit is een initiatief van Transgender Netwerk Nederland en gemaakt voor iedereen die van seksegescheiden toiletten afwil. 

Flevoland

 • Het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland komt vandaag met het programma 'Gender door de Blender'. Van vier tot zes zijn er allemaal leuke evenementen in Lelystad. Naast een fototentoonstelling, wordt ook het boek van Özden Karababa gepresenteerd. 

Noord-Brabant

 • In Eindhoven wordt vanmiddag de Regenboogtunnel in de Kruisstraattunnel geopend door wethouder Jakob Wedemeijer. De tunnel is een initiatief van de gemeenteraad in Eindhoven en de wethouder. 'We willen laten zien dat de stad diversiteit omarmt', zei hij eerder al. Onder leiding van graffitikunstenaars Vincent Huibers en Mr. June mogen betrokken inwoners de tunnel versieren. 

Limburg

 • Ook in Limburg is er genoeg te doen! Bijvoorbeeld in Maastricht. Daar vindt een heuse Pride Parade plaats. De parade start om 17:00 uur bij het Regenboogzebrapad aan het Vrijthof. Daarna zal het eindigen in Café Rosé waar een karaokeavond is georganiseerd. 
 • In Roermond organiseert COC Limburg de fotosessie 'Liefde Is'. Ook wordt de film 'Un Barcio' vertoont, over een nieuwe jongen in de klas, die er openlijk voor uitkomt op mannen te vallen en daardoor het doelwit wordt van pesterijen. De film begint om 20:15 uur in de ECI Cultuurfabriek, na afloop is er een nagesprek met leden van COC Limburg. 

Gelderland

 • Ook Nijmegen kleurt in de kleuren van de regenboog woensdag! Afgelopen nacht zijn er drie zebrapaden opgefleurd. Bovendien gaat een Nijmeegse studentenvereniging kaartjes uitdelen met vragen die normaal aan homo's worden gesteld, maar nu zo veranderd zijn dat ze op hetero's van toepassing zijn.

Groningen

 • In Groningen hangen bijna alle grote studentenverenigingen de regenboogvlag uit. 'Studentenverenigingen in Groningen zijn allemaal een groot voorstander van seksuele diversiteit', vertelt Fiene van Bodegrave, een van de initiatiefnemers. 'Maar ze weten nog niet allemaal hoe je dat uitdraagt. Met deze actie willen we laten zien dat het niet gaat om je voorkeur, maar wie jij bent als persoon.'
 • Tijdens de bijeenkomst 'Sport voor Iedereen', georganiseerd door Stichting Alliantie Gelijkspelen en COC Groningen & Drenthe, wordt gesproken over het bespreekbaar maken van verschillen en het accepteren van diversiteit door sportclubs, -docenten en -studenten. 

Verder kunnen roze ouderen vandaag deelnemen aan wandelingen in onder andere Oss, Den Haag en Zeeland. Hier vind je het complete overzicht met IDAHOT-activiteiten