Lezers van ons magazine trakteren we in ieder nummer van Winq op een zevental Hot Spots. Dat kunnen winkels zijn, hotels, restaurants of cafés. Maar ook club-avonden, (food-)festivals of een leuke markt. Sinds kort heeft de rubriek een online broertje, waarin we iedere vrijdag de drie leukste hot spots bespreken.

 

- RESTAURANT - 

Lab-44, Zaandam
Lab-44
Het Hembrugterrein in Zaandam, pal aan de overkant van Amsterdam, wordt de nieuwste place to be. Vorige week opende daar Lab-44, dat veel meer is dan een restaurant alleen. Lange tijd viel het Hembrugterrein onder het Ministerie van Defensie en was het niet toegankelijk voor publiek. Nu wordt dit gebied ontwikkeld tot een ‘urban mixed zone’ van creativiteit, horeca en binnenkort ook wonen. Er staan bijna 100 monumentale panden en in één daarvan, het laboratorium uit 1918, is Lab-44 gevestigd.

Je kunt er terecht voor lunch, borrel en diner, maar er is meer: Lab-44 richt zich ook op de oude laboratoriumfunctie van het gebouw. Dus vind je er ook een microbrouwerij, is er een paplab waar geëxperimenteerd wordt met desserts als rijstepap en is er een laboratorium waar Zaanse sambal wordt gemaakt. In de Labshop zijn deze en andere producten allemaal te koop. Kijk voor meer informatie op de website van Lab-44

 

- WINKEL - 

What's Happening, Den Haag
What's Happening

What's Happening is een winkel in de Boekhorststraat. Met foto's van Valerie Kuypers en Martijn Beekman - die al twee keer de Zilveren Camera heeft gewonnen - en tekeningen en collages van Cristina Martins. De concept store is vorige week feestelijk geopend en is onderdeel van het nieuwe Makerskwartier in Den Haag.

De deelnemende winkels hebben een verkoop en atelierruimte in prachtig gerenoveerde panden. De verkoopwaar wordt ter plekke gemaakt of bewerkt. Inmiddels hebben tien winkeliers /ambachtslieden zich hier gevestigd. Hier vind je prachtige handwerk, de laatste trends en geweldige upcycled 2e hands interieur… Hier moet je zijn voor handgemaakte leren tassen, gezeefdrukte kinderkleding, de hipste sokken en die eyecatcher in je woonkamer. 

Het Makerskwartier is gevestigd in het laatste blok van de Boekhorststraat dat uitkomt op de Zuidwal.

 

- EXPOSITIE - 

Museum Arnhem presenteert: RAVAGE. Spelenderwijs | mode, kunst, design
RAVAGE
Van 27 mei tot en met 15 oktober 2017 presenteert Museum Arnhem de eerste grote overzichtstentoonstelling van makersduo RAVAGE. Een selectie uit ruim 40 jaar ongebreideld levenswerk laat zien hoe RAVAGE een eigen signatuur en werkwijze heeft ontwikkeld. Afgestudeerd aan de befaamde modeafdeling van ArtEZ hogeschool voor de Kunsten Arnhem heeft het duo een eigen plek verworven in de wereld van de internationale mode, design en autonome kunst. Nu keren ze terug naar de stad waar hun carrière begon.

RAVAGE wordt gevormd door Clemens Rameckers (1949) en Arnold van Geuns (1949). In Nederland verwierf RAVAGE bekendheid met de uniformen die ze i.s.m. Liesbeth in ’t Hout ontwikkelden voor onder andere de NS, PTT en de ANWB Wegenwacht. Daarnaast bedenken en ontwerpen ze nog altijd vele tekeningen, schilderijen en interieurproducten- en concepten.

In het werk van RAVAGE staat de tekening centraal en een oneindige drang om een schetsmatig totaalconcept te creëren. De ene keer mode, de andere keer een tafel, keramiek, behang, shawls, stripverhaal, hotel, tekening dan weer een schilderij.

De overzichtstentoonstelling in Museum Arnhem is een samenwerking met Stichting Modekern, Instituut voor mode-erfgoed. Acht inspirerende zalen geven inzicht in hun werkwijze, waarin de multidisciplinaire aanpak zichtbaar en hun oneindige ‘Zin’ om te maken voelbaar wordt. Iedere zaal biedt een eigen invalshoek – van een ruimte vol tekeningen of een overzicht van samenwerkingen tot een mode-studiezaal en een zaal ingericht als kapel waar alle zintuigen worden geprikkeld.

RAVAGE. Spelenderwijs | mode, kunst, design
27 mei 2017 t/m 15 oktober 2017 in Museum Arnhem
www.museumarnhem.nl