Hoe kwam je op het idee dit reiskanaal te starten?
"Eigenlijk speelt het idee om naast radio-dj voor Qmusic met video aan de slag te gaan al heel lang in mijn hoofd. Het was altijd lastig om dit te combineren met een dagelijks radioprogramma, mijn vriend die in Parijs woont, voice-over klussen en de leuke optredens die ik meestal in het weekend doe in het land. Door een aanpassing van mijn schema is het gelukt om hier eindelijk tijd voor vrij te maken en krijg ik alle support van Qmusic op dit project op te zetten. Dat is heel fijn!"

"Ik hoop taboes te doorbreken met mijn reisvideo's" 

En wat is je doel met dit reiskanaal?
"Ik wil laten zien wat een stad echt te bieden heeft. Wat zijn de pareltjes, maar ook de dingen die je gewoon op straat tegenkomt. Dit zie je vaak niet meer in reisprogramma’s. Hierin worden dingen gedaan die heel ver van mij afstaan. Ook wil ik laten zien dat homofeesten en kroegen veel normaler zijn dan mensen misschien denken. Door dit in beeld te brengen hoop ik dat ik een taboe kan wegnemen. Ik wil geen kopie zijn van een ander, maar mijn eigen plan trekken."

Ik denk dat het voor veel mensen een droom is om zoveel te reizen. Hoe krijg je dat voor elkaar?
"Het is een kwestie van plannen, plannen en nog eens plannen. Ik zoek bovendien de goedkoopste tickets uit. Ook helpt het om bestemmingen met elkaar te combineren zodat het betaalbaar blijft."

En hoe hou je het vol?
"We hebben echt geluk dat je vanaf Schiphol bijna alle bestemmingen in Europa direct kan bereiken. Bij verre reizen probeer ik bestemmingen te combineren, zodat je een tijdje in dezelfde tijdzone kan blijven. Wat ook helpt is gelijk de tijd in te stellen van de plek waar je naartoe gaat, dat helpt enorm tegen een jetlag."

Je laat de steden natuurlijk zien, maar bent ook gefocust op het nachtleven. Wat zijn de places to be voor gays anno 2017?
"Om je een tipje van de sluier geven ben ik heel positief over Madrid, Buenos Aires en Mexico-Stad. Zelf heb ik sowieso een voorliefde voor Zuid-Europa en Latijns-Amerika. Het is daar net even wat losser dan bij ons. De mensen feesten daar intens! Het feest is soms pas over als de laatste naar huis gaat."

En welke steden ga je nog allemaal bezoeken?
"Ik hoop nog heel veel, haha. Voor de komende weken staan onder andere Warsaw, Valencia, Stockholm en München op het programma. Waar ik ook heel benieuwd naar ben zijn Sofia (Bulgarije) en San José (Costa Rica)."

Meer filmpjes zien van Martijn? Abonneer je dan snel op zijn kanaal!