Walk of Love: zaterdag hand in hand door Utrecht

Zaterdag 20 mei viert Utrecht de liefde met een Walk of Love, een kleurrijke optocht door het centrum van de Domstad met de grootste regenboogvlag van Nederland. Iedereen wordt opgeroepen hand in hand mee te lopen.
Walk of Love: zaterdag hand in hand door Utrecht
Gepubliceerd: 18 mei 2017 12:00

In een reportage van Spuiten & Slikken van BNN was te zien hoe twee jongens  hand in hand liepen. Ze kregen te maken met agressie en negativiteit. Veel mannen gingen niet in op het verzoek van de presentator om hand in hand te lopen. Die het wel deden kregen verwensingen naar hun hoofd geslingerd of werden uitgelachen.

Tijdens de Walk of Love wordt iedereen opgeroepen hand in hand te lopen. Doel van de Walk of Love is de liefde in alle verschijningsvormen te vieren en verbinding te zoeken met elkaar.

IDAHOT
De optocht wordt georganiseerd door COC Midden Nederland en het Midzomergrachtfestival en vindt plaats in het kader van de week van IDAHOT (Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie). De dag zelf was op woensdag 17 mei.

De optocht gaat op zaterdag 20 mei om 13.00 uur van start op het Domplein en eindigt tegen 15.00 uur op het Jacobskerkhof.