Dynasty was samen met Dallas dé reden om de tv aan te zetten als je van camp, catfights en over the top verhaallijnen hield. Dynasty draaide om de steenrijke oliebaron Blake Carrington die met zijn secretaresse Krystle trouwde. Na het eerste seizoen kwam zijn ex opdraven, Alexis Colby, om hem kapot te maken, terug te winnen en toen dat niet lukte: hem opnieuw ten gronde te richten.

Dynasty was een van de eerste prime time soaps waarin een belangrijk homopersonage meespeelde: Stephen Carrington, de zoon van Blake. Die zinde het niet dat Stephen op mannen viel en deed er alles aan om zijn zoon op andere gedachten te brengen. Uiteindelijk ging Stephen een relatie aan met Sammy Jo, het ietwat ordinaire nichtje van Krystle. Later in de serie ging hij toch weer voor een man, die vrijwel direct daarna omkwam bij een aanslag.

Cristal
In de remake van Dynasty zijn Krystle en Blake weer van de partij, al heet die eerste nu Cristal en is ze een stuk jonger. Blakes dochter Fallon heeft in de nieuwe serie een zwak voor donkere mannen: haar love interest Jeff wordt nu gespeeld  door Sam Adegoke (check hier zijn Instagram). Stephen krijgt wederom iets met Sammy Jo, die nu gespeeld wordt door Rafael de la Fuente (roarrr). Je kent hem wellicht ken als Jamals liefje uit de serie Empire.

In de originele serie kwam de eerste mannelijke partner om bij een brand. Sammy Jo was een van de vaste karakters in de serie. De kans is dus groot dat de nieuwe Sam wat langer blijft hangen.

Gossip Girl
De nieuwe Dynasty wordt gemaakt door Josh Schwartz en Stephanie Savage, die ook achter het succes van Gossip Girl zaten. Uit de trailer blijkt dat de serie nu minder draait om Blake en Alexis en meer om Fallon, ze lijken zich hiermee te richten op een jonger publiek dan destijds.

Overigens was er enkele jaren geleden ook al een nieuwe versie van Dallas op tv te zien. Die remake draaide deels om de oude cast en heeft het drie seizoenen volgehouden.

Terugkeer
De terugkeer van Dynasty staat niet op zichzelf. Veel series van weleer keren terug op tv of zijn al te zien: Fuller House zit alweer in het tweede seizoen, aanstaande zondag gaat het nieuwe seizoen van Twin Peaks van start, in het najaar komt Will & Grace weer op tv. Verder is Roseanne Bar bezig met een nieuw seizoen van haar sitcom Roseanne.

In tegenstelling tot de meeste remakes zijn in de nieuwe Dynasty geen acteurs van vroeger te bewonderen en van een nieuwe Alexis ontbreekt vooralsnog ieder spoor. Hier de eerste beelden:

Bron: UnicornBooty