Vanaf vandaag selecteren we iedere vrijdag vijf recente muziekvideo’s voor je die ons zijn opgevallen omdat ze mooi zijn. Deze week hebben we in de aanbieding: getekende talking heads van Bunny, een Kanye West-cover van Harry Styles, Shakira doet dansjes met een vlinder en tot slot iets briljants van Perfume Genius.

5) Bunny – Face Your Own
Soms kan een idee zo vreselijk mooi zijn in al zijn simpelheid. Neem Bunny, een bandje uit Atlanta dat betoverende jarenzeventigpop maakt. Face Your Own bevat een saxofoonsolo die zo fout is dat-ie weer lekker wordt. Het simpele zit ‘m in de video, die uit niet meer bestaat dan een geanimeerd gezicht dat in felle kleuren het liedje meeplaybackt.

 
4) Harry Styles – Ultralight Beam
Sinds Harry Styles vorige week zijn eerste soloalbum uitbracht, is hij niet meer uit de media weg te meppen. Hij dook al op in James Cordens Carpool Karaoke en nu is er een video opgedoken van zijn concert in Londen. Daar zong hij een cover van de openingstrack van Kanye Wests laatste album, The Life of Pablo. Zijn versie van Ultralight Beam is ingetogen en beheerst.

 

3) Shakira – Me Enamoré
Dat willen wij ook wel: met een ijsblokje gewekt worden. De video van Me Enamoré is lekker ongecompliceerd en standaard Shakira: er knijpt iemand in haar kont, ze wordt bekogeld met spaghetti, dwaalt verleidelijk door een bos, doet dansjes met een vlinder, springt uit een vliegtuig en ligt met tomaten in bed. 

 

2) Psy – New Face
Weet je nog, dat malle Gangnam Style-dansje? Hiermee scoorde Psy destijds de grootste YouTube-hit ooit. Van zo’n eendagsvlieg verneem je daarna doorgaans niet meer veel, maar de Zuid-Koreaanse Psy blijft het proberen. Het mag gezegd: het filmpje voor New Face is vermakelijk. Of het net zo’n grote hit wordt als Gangnam Style? Dat niet.


1) Perfume Genius – Die 4 You

De muziek van Perfume Genius is pure queer genius. Achter dit synoniem gaat Mike Hadreas schuil, die zijn ijle stem vergezeld laat gaan van minimalistische klanken. Zijn laatste album, No Shape, is met lof ontvangen. Die 4 You heeft een video waarin Mike zijn queerness eens flink laat gelden.  Prachtige, maar ook een beetje sinistere beelden.