Met de optionele ALL4-vierwielaandrijving is de tweede generatie MINI Countryman ook klaar voor ontdekkingstochten buiten de gebaande wegen. Het is nu het grootste model van MINI. Hij is ongeveer twintig centimeter langer dan de vorige generatie en ongeveer drie centimeter breder. Dus is er binnenin de auto ook meer ruimte, waardoor er nu vijf volwaardige zitplaatsen in de auto te vinden zijn en ook kunnen er natuurlijk nog meer spullen mee. Extra leuk is de nieuwste feature: de ‘Picnic Bench’ – een flexibele en uitklapbare zitting die in de bagageruimte verstopt zit. Met zachte kussentjes voor de gevoelige bips.

De vernieuwde MINI Countryman is zelfs zó groot, dat er een heuse daktent voor gemaakt is – die past er nu (met gemak) op. Dus: slapen bovernop een MINI die allang geen 'mini' meer is in de nieuwe AUTOHOME daktent die bij de Britse fun-auto sinds kort beschikbaar is. Camperen? Nee! Glamperen? Wat is dat? Met de caravan eropuit? Houd op nu! Niet overal mag je zo maar een tent opzetten, maar als die tent onderdeel uitmaakt van je auto - letterlijk er bovenop - zijn die regels vast hier en daar rekbaar. En hoe te gek is dat; bovenop je auto slapen? Natuurlijk handig als de Afrikaanse big 5 's nachts rond je MINI sluipt, maar ook in Europa is de tent op de auto bijzonder efficiënt: in de MINI Countryman kun je namelijk al heel veel meenemen dus "lekker alles bij de hand" en niet onthand op vakantie.


Een nacht doorbrengen in de vrije natuur behoort ook tot de mogelijkheden door een daktent van de Italiaanse specialist AUTOHOME. Uiterlijk en formaat van de tent matchen goed met de MINI Countryman. Deze speciale uitvoering van de daktent is in nauwe samenwerking met het MINI Design Team ontworpen en de tent is leverbaar in de kleuren zwart of wit en is vanaf juni te zien bij de Nederlandse MINI dealers.Maar is ie gemakkelijk op te zetten? Kijk zelf maar:
Mobiele shelter
AUTOHOME heeft meer dan vijftig jaar ervaring met het ontwikkelen en produceren van daktenten voor allerlei expedities. De mobiele shelter is bij de MINI Countryman aan de standaard dakrails te bevestigen met behulp van de speciale dakdrager die als originele accessoire via de MINI Shop verkrijgbaar is. De bevestiging gaat eenvoudig met enkele handelingen, zonder dat gereedschap nodig is. De daktent zit stevig vast en zit opgeborgen in een aerodynamische behuizing van lichtgewicht kunststofvezel (fiberglas). Qua vorm lijkt het op een conventionele dakkoffer. De tent heeft een inwendige hoogte van 94 cm, is 210 cm lang en 130 cm breed. Het doek is bestand tegen regen, ventileert en in de tent is een matras met een katoenen cover én een led-binnenverlichting. Via een aluminium ladder klim je naar binnen.

www.mini.nl