Toen LG een aantal jaar terug de eerste OLED-tv op de markt bracht, was-ie voor het gros van de mensen nog nagenoeg onbetaalbaar. Inmiddels zijn ze al een stuk betaalbaarder geworden: de C7, E7 en G7-series beginnen bij € 2.999. Voor het ultradunne W7-model zul je overigens wel je portemonnee moeten trekken. Het goedkoopste model heeft een prijskaartje van € 7.999,-

Ohoe?
OLED, dat staat voor Organic Light Emitting Diode. Het zou goed kunnen dat deze techniek de LCD-tv op den duur compleet verdringt. Het grote verschil is dat OLED-tv’s geen gebruik maken van backlight, waardoor geen zogeheten ‘backlight bleeding’ ontstaat. In plaats daarvan schakelt OLED afzonderlijke, zelfoplichtende pixels in en uit. Hierdoor kan zwart perfect worden weergegeven en ontstaat een ongeëvenaard contrast en een prachtig kleurengamma. ‘Qua beeldkwaliteit wint deze tv het met ruime afstand van alle andere tv’s’, aldus Tweakers.nl.

Interactieve wandversiering
De LG W7 OLED, het dunste model uit de OLED-serie van LG, hang je met behulp van ingebouwde magneten en een platte, U-vormige montageplaat strak tegen de muur. Er is letterlijk geen speld tussen te krijgen. Zo wordt de tv een soort interactieve wandposter. De W in de naam van de tv staat niet voor niets voor Wallpaper, dit model heeft een dikte van nog geen 3mm. Bijkomend voordeel van OLED is namelijk dat de techniek het mogelijk maakt om tv’s extreem dun te produceren.

Onzichtbaar
Van een rommelige kluwen snoeren is ook geen sprake: alle aansluitingen en elektronica zijn verwerkt in een stijlvolle soundbar (met Dobly Atmos) die je onder het scherm op een meubel kunt plaatsen. Voor de verbinding tussen tv en soundbar volstaat één platte kabel.

Kortom, tijd om met je zojuist gestorte vakantiegeld een bezoekje te brengen aan de dichtstbijzijnde elektronicazaak.