- PEOPLE - 

JOHAN GOOSSENS VERTELT OVER ZIJN SPANNENDSTE SHOW OOIT: DARKROOM DIARIES
Hij won in 2006 alle prijzen tijdens het Groninger Studenten Cabaret Festival en reisde vervolgens met meer dan vier shows het land door. Na een spannend jaar zoekt Johan Goossens nu zijn geluk bij de Britten met de show Darkroom Diaries. "Volgend jaar ga ik misschien wel weer kruiswoordpuzzels oplossen op de bank."

LOVE: EXCITING AND NEW
Ook voor deze editie stuurden we weer twee lezers op blind date. Mike en Jeroen vermaakten zich prima bij Bar LouLou in Amsterdam. Althans, daar leek het op. Is de 'interessante ervaring' uitgelopen op iets moois? 

HET GELUKKIGE HUWELIJK
“Het had wel iets van de Oscaruitreikingen”, schreef NRC Handelsblad op 1 april 2001, in een reportage over de eerste homohuwelijken ter wereld. “Honderd journalisten, vijftien cameraploegen en dertig fotografen uit binnen- en buitenland waren erbij”, meldde de krant. Job Cohen, toen burgemeester van Amsterdam, voltrok die dag de eerste vier homohuwelijken. Een terugblik, portretten van een aantal gelukkig getrouwde stellen en de vraag: wat moet je aan op je bruiloft?

QUEER ARABIER - HET SCHAAMTELOZE VERHAAL VAN SALEEM HADDAD
Auteur Saleem Haddad is een wereldburger. Als kind van Irakees-Duitse en Palestijns-Libanese ouders schijft hij met gemak over internationale uitdagingen. "Ergens wilde ik altijd al zo’n verhaal schrijven”, zegt Saleem, een 33-jarige Arabier over zijn debuutroman Guapa, dat vorig jaar verscheen en over schaamte en homoseksualiteit in het Midden-Oosten gaat. “Maar ik worstelde met de vorm." Een interview

LIFE BALL - NIEUWE STIJL
Van 6 tot en met 11 juni staat Wenen voor de 24e keer in het teken van een van de grootste hiv- en aidsbenefietgala’s ter wereld: Life Ball. Daarmee is 2017 geen officieel jubileumjaar, al had het dat eigenlijk wel moeten zijn. Na de editie van 2015 besloot Gery Keszler, de grote man achter Life Ball, dat het tijd was voor een adempauze. Het zo uitbundige evenement moest terug naar de basis en het oorspronkelijke doel: de bestrijding van hiv en aids. 


 - TRAVEL -

SMÅLAND ROAD TRIPPING MET JELTE SONDIJ
Presentator Jelte Sondij neemt plaats achter het stuur, Winq-redacteur Emiel is copiloot, en fotograaf Rutger en cameraman Floris zitten op de achterbank. Bestemming: het idyllische Småland in Zweden. "Na drie bier bladderen de eerste vernislaagjes beschaving er langzaam af en scoren we een ruime acht op de schaal van Geer & Goor." Als dat maar goed gaat... 

ONDER KROONLUCHTERS: 5X GRAND HOTELS
De charme van vervlogen tijden, toen reizen meer behelsde dan het boeken van een lowbudgetvlucht naar een airbnb-appartement. Reserveer een kamer in een Grand Hotel en speel een rol in je eigen Grand Budapest Hotel. In Istanbul, Tsjechië en meer.

OP BIERFIETSTOCHT DOOR VLAANDEREN
Verwacht in Oudenaarde geen überhippe galeries of types met lange bakkebaarden en moeilijke brillen. Kenmerkend zijn wel de pittige kasseienstroken, legendarische beklimmingen uit de Ronde van Vlaanderen en het vele bier in een omgeving waar ook mooi industrieel erfgoed te vinden is.

TROPISCHE BUITENPOST MAURITIUS
Mauritius, niet meer dan een groene stip in de Indische Oceaan, herbergt een verassende culturele diversiteit. De lhbt-gemeenschap is echter nog niet erg zichtbaar. Een reisbureautje en twee luxeresorts hopen daar verandering in te brengen. Winq ging alvast vooruit op een verkenningstocht.


- FASHION + DESIGN - 

DESIGNER OUTLET ROERMOND IS UITGEBREID
In april voegde Designer Outlet Roermond nóg een heel stuk toe aan het toch al immens grote shoppingwalhalla. Daarmee is ‘Roermond’ de grootste designer outlet van Noord-Europa. Waar komt dat succes vandaan?

BINNENKIJKEN BIJ... EEN RIJKSMONUMENT IN UTRECHT
Jelle (55) woont sinds 1993 in een rijksmonument in hartje Utrecht. Het pand uit 1695 bestaat uit drie woonlagen plus een zolder en kelder. Veel authentieke details zijn intact gebleven. Wonen en werken zijn verweven in dit huis waar we een middagje mochten rondkijken.

ALLES OVER DE MINI COUNTRYMAN
De echo is onvervalst Engels, de techniek is Duits, maar intussen wordt de nieuwe MINI Countryman gewoon bij VDL Nedcar in Nederland gebouwd. 'Hij stuurt scherp en direct, zonder dat je passagiers er zeeziek van worden.' 

WATCH THIS: DE HORLOGETRENDS VAN DIT SEIZOEN
In het Zwitserse Basel werden eind maart weer de nieuwste horloges gepresenteerd. Wat draag jij graag om je pols? Winq maakte alvast een voorselectie van de mooiste horloges.


- CULTURE - 

PRINCE CHARMING: TODRICK HALL IS OP ZOEK NAAR EEN BETERE WERELD
In een wereld vol tegenslag en hindernissen gelooft acteur, zanger en The Wizard Of Oz-fan Todrick Hall nog altijd dat er aan het einde van de regenboog een plek is waar alle dromen zullen uitkomen. Over Donald Trump zegt hij: “Trump mist de fundamentele beginselen die je een kind bijbrengt: wees aardig, geef om anderen en toon respect.” 

ZOMERNACHTEN IN HET CONCERTGEBOUW: VAN KLASSIEK TOT POP, VAN STRIJKCONCERT TOT DJ
Met de Robeco Summernights probeert het Concertgebouw in de zomermaanden nieuw publiek te interesseren voor klassieke muziek. En met succes: elk jaar trekken de bijzondere concerten veertig procent nieuwe bezoekers. Winq belicht een aantal hoogtepunten van dit jaar. Ook interviewden we de pianobroers Lucas en Arthur Jussen.

BLONDIE AMBITION
Debbie Harry en Chris Stein scoorden hun eerste nummer 1-hit in 1978 met Denis. Met enkele tussenpozen is hun band Blondie ruim veertig jaar actief gebleven en, belangrijker nog, relevant. Nu zijn ze terug met een nieuw album: Pollinator. In een vrij hilarisch interview laat vooral Debby zich van haar nukkigste kant zien. Verder onthult ze: "Mijn biseksuele dagen zijn geteld." 

ARE YOU SURE YOU ARE STRAIGHT, BEAU SCHNEIDER?
Acteur Beau Schneider speelde in de korte homofilm Nog Tien Minuten én was te zien in The Normal Heart, over het begin van de aidsepidemie. Hmm, even testen of Beau wel zeker weet dat hij straight is. We vroegen hem naar z'n perfect golvende Andrélon-haar en hij verklapt: "Ik ben best wel een chiazaadlul."


- HEALTH - 

JOUW HEALTHY HOLIDAY
Vakantie vieren én je lijf een plezier doen? Kan best. Winq helpt je alvast bij het plannen van je ultieme healthy holiday. Van sightrunning tot een weekje detox.
 
HIV: METEN IS WETEN
Het is onlangs nog wetenschappelijk aangetoond: mensen met hiv die hiervoor succesvol behandeld worden, dragen het virus niet over op hun sekspartners. Veel homo’s laten zich bovendien regelmatig testen op hiv en soa’s. Ondanks dat kregen het afgelopen jaar bijna 900 Nederlanders een positieve hiv-uitslag, waarvan zo’n 70 procent onder bi- en homomannen. Hoe komt dat?


- WORD LID! - 
Nog geen abonnement? Word lid en je krijgt een jaar lang Winq in de brievenbus, plus een jaarabonnement op het online filmplatform Cinetree. Ter waarde van maar liefst € 72,--. Dat is 75% korting! Waar wacht je nog op?