5) Chromatics – Shadow
Twin Peaks-fans zaten deze week op het puntje van hun stoel, want na 25 jaar waren er eindelijk weer nieuwe afleveringen. Zonder spoilers weg te geven: de serie is serieus enger en weirder dan ooit. De muziek heeft een flinke update gekregen: geen jazzy droomliedjes meer en geen Julee Cruise, maar de Chromatics als lokale huisband. De video van Shadows is een prachtig eerbetoon aan zowel Twin Peaks-maker David Lynch als Julee Cruise, die je kent van de gezongen versie van de begintune van de serie, Falling.

4) Elton John – Tiny Dancer
Wat leuk: Elton John organiseerde onlangs een competitie waarbij fans een video moesten maken bij drie van zijn klassieke hits: Rocket Man, Bennie And The Jets en Tiny Dancer. Die laatste vinden we het mooist, ookal omdat het zo’n lief liedje is: ‘Hold me closer, Tony Danza’, zongen we vroeger. Mooi ook, die glansrol voor een verlepte Marilyn Monroe-lookalike. Hieronder de winnende video, de andere twee vind je hier. http://www.stereogum.com/1942514/three-elton-john-classics-get-fan-made-official-videos/video/

3) Kygo & Ellie Goulding – First Time
Met haar lichtelijk hese stem heeft Ellie Goulding al heel wat harten veroverd. Zo ook dat van Kygo, de Noorse dj en remixer die eigenlijk Kyrre Gørvell-Dahll heet. In de video voor First Time, het lied dat ze samen maakten, heeft ze een prachtig rouwkleedje aan. Heftige beelden ook en best wel zware kost verder. Een video die je aan het denken zet...

2) John Legend – Surefire
Wederom komt John Legend met een fraaie, doorleefd gezongen ballad. De video stipt net als die van Kygo en Ellie Goulding serieuze problematiek aan. Hier gaat het om een verboden relatie die uitmondt in een verwoestende uiteenscheuring. Of het goed komt? Kijk zelf:

1) Lana Del Rey – Lust For Life (ft. The Weeknd)
The Weeknd en Lana Del Rey zijn elkaars muze. Zij was te horen op twee tracks op The Weeknd’s laatste album. Nu keert hij terug op haar nieuwe album om een bijdrage te leveren aan Lust For Life. De muziek van Lana wordt weleens omschreven als sadcore: melancholische muziek met een vleug vervlogen Hollywood-glamour. De stem van The Weeknd past hier wonderwel prima bij. De video is er eentje zoals we die van Lana kennen: lekker korrelig, beetje fin de siècle-achtig.

Bonus: MØ - Nights With You
Gewoon omdat de video zo heerlijk gay is. Het is het eerste echte solowerk van MØ sinds lang. Let op de prachtige choreografie in deze video.