Meer dan 20.000 klachten kwamen er binnen over het segment, dat Cyril Hanouna uitzond in zijn late night show Touche pas à mon poste (blijf van mijn tv af in het Nederlands). Mensen vonden het pure homofobie wat de presentator hier stond te doen.

In het fragment belde Hanouna met de mannen die hij had 'gescoord'. Een van de mannen die die het slachtoffer waren van deze 'grap' wist niet wat hem overkwam toen hij merkte dat hij op de landelijke tv te horen was geweest. Hij is er behoorlijk van slag van geraakt.

Groot geschapen
Hanouna deed zich voor als een biseksuele man genaamd Jean-José die ‘erg sportief was en groot geschapen’. In zijn profiel stond bovendien dat hij het lekker vond om beledigd te worden.

Nicolas Noguier van de organisatie Le Refuge, die een telefoonlijn heeft voor slachtoffers van homofobie, vertelt dat mannen die benaderd waren door Hanouna bij hem aan de lijn hingen. ‘Een ervan was in tranen en was bang dat zijn ouders erachter kwamen dat hij een datingprofiel had op een gaysite.

Gekwetst
Cyril Hanouna heeft inmiddels gereageerd. De presentator voelt zich ‘gekwetst’, omdat hij al jaren vecht tegen homofobie. Later meldde hij dat hij een 'fout' had gemaakt maar hij bleef erbij dat hij slachtoffer is van een mediahetze. 

De foto die hij had gebruikt voor zijn profiel had hij zonder toestemming gejat van Max Emerson, een bekende Amerikaanse acteur. Die vroeg zich op zijn beurt af of Hanouna met de commotie zijn lesje had geleerd. 

De presentator is vaker in opspraak geweest als het gaat om seksisme en homofobie. 

Bron: BBC