Lezers van ons magazine trakteren we in ieder nummer van Winq op een zevental Hot Spots. Dat kunnen winkels zijn, hotels, restaurants of cafés. Maar ook club-avonden, (food-)festivals of een leuke markt. Sinds kort heeft de rubriek een online broertje, waarin we iedere vrijdag de drie leukste hot spots bespreken.


- WINKEL -

COCO-MAT - Amsterdam

Het internationale en van oorsprong Griekse duurzame lifestyle merk, gespecialiseerd in natuurlijke woon- en slaapproducten COCO-MAT, opent eind mei haar tweede winkel in Amsterdam, aan het Haarlemmerplein. COCO-MAT heeft al een filiaal aan de Overtoom 89, maar breidt nu vanwege succes uit naar het stadsdeel Centrum/Westerpark.

De nieuwe vestiging is officieel een franchise van het Griekse interieurs merk, die al meer dan 100 winkels wereldwijd telt. De tweede Amsterdamse partnerwinkel, die gevestigd is in de oude Citroen garage, zal van COCO-MAT de vierde in Nederland zijn, die zowel in Rotterdam als in Arnhem actief is.

Het verkooppunt aan het Haarlemmerplein zal haar verkoopfocus leggen op de ‘slaapkamer’, inclusief de aankleding ervan. Onder de collectie zal voornamelijk haar natuurlijke, hypoallergene, anti-chemische- en metaalvrije bedden, matrassen, kussens en van biologisch katoenen bedlinnen en kleden worden verstaan, met als unieke toevoeging; de van massief houten fiets ‘de COCO-MAT Wooden Bike’.

De Wooden Bike, is gemaakt van 100% hout en ontworpen door studenten van de Design Academy van Athene. De fiets is speciaal voor COCO-MAT door een Grieks start-up bedrijf gemaakt, die het duurzame merk coacht en ondersteunt.
Het project ‘Wooden Bike' moet de bewustwording van beweging en een gezondere lifestyle bewerkstelligen. Per verkochte fiets wordt er een boom gepland op de eigen grond van COCO-MAT bij het hoofdkantoor in Athene, Griekenland.


- EXPOSITIE - 

'Everything You Always Wanted to Know About Toilets*But Were Afraid to Ask' - Kerkrade

De expositie 'Everything You Always Wanted to Know About Toilets*But Were Afraid to Ask' toont aan de hand van zo'n honderd objecten en bijzondere collectiestukken welke oplossingen de mens in de loop der tijd en in verschillende culturen bedacht heeft voor het opvangen en verwerken van onze ontlasting. Wij zijn zó gewend aan ons watercloset, dat we amper nadenken over andere mogelijkheden, áls we überhaupt al nadenken over ons toiletbezoek. Is ons toilet wel zo ideaal? Welke andere oplossingen zijn er? Hoe ‘ging’ men vroeger? Hoe ‘gaat’ men in de ruimte of ondergronds?

De expositie is tot en met 19 november te bezoeken in Cube design museum te Kerkade, dat hiervoor samenwerkte met internationale partners als de World Toilet Organisation, Sulabh Social Service Organization, Design Indaba en SCA. Met de expositie wil Cube design museum aandacht te vragen voor een onderwerp waar nog steeds een taboe op rust, terwijl we ‘het’ allemaal doen.

Aan de hand van herkenbare voorwerpen maakt het publiek kennis met industriële, maatschappelijke en sociale toepassingen voor relevante problemen op het gebied van sanitair. Daardoor wordt niet alleen bewustzijn gecreëerd over de noodzaak van hygiëne, maar worden mensen ook aan het denken gezet over toiletkwesties van toen, nu en straks. Door vragen te stellen én door te tonen hoe het was, het is en hoe het zou kunnen zijn. Hier, maar zeker ook elders op de wereld. Sanitaire oplossingen van wetenschappers, vormgevers en designers zijn hard nodig: wereldwijd hebben 2,5 miljard mensen geen toegang tot een deugdelijk toilet.

Wat: 'Everything You Always Wanted to Know About Toilets*But Were Afraid to Ask'
Waar: Cube design museum, Museumplein 2, Kerkrade
Wanneer: van 19 mei tot en met 19 november 2017
Prijs: € 12,- p.p., Museumkaart: gratis
Website: www.cubedesignmuseum.nl

 
- FESTIVAL - 

Foodfestival TREK - Griftpark, Utrecht

Het Utrechtse Griftpark wordt in dit lange Pinksterweekend omgetoverd tot één groot openluchtrestaurant. Maak een smakelijke ontdekkingsreis door het ruime aanbod streetfood. Neem plaats aan de Chef’s Table in één van de mobiele food trucks, proef verrassende gerechten of waag je aan de smaakvol bereide insecten.

Van sushi tot Surinaams van vega tot burgers; de smaakpapillen worden een weekend lang getrakteerd. Je kunt je dorst uitgebreid lessen bij de speciaalbier bus, de cocktailbar of de uitgebreide wijnbar!

Bijzondere acts van jonge theatermakers en intieme live performances maken een bezoek aan TREK compleet. Kijk voor meer informatie op de website van TREK Utrecht.