Na een Britney Spears-musical komt er nu ook een musical geïnspireerd op de nummers van de Canadese zangeres Alanis Morissette. Dit keer wordt de musical specifiek gericht op een album: Jagged Little Pill uit 1995. 

Hitalbum
Jagged Little Pill was de grote doorbraak van Alanis. Eerdere albums Alanis uit 1991 en Now Is the Time uit 1992 deden het matig in de charts. Met haar derde album scoorde ze hit na hit. IronicHand in My Pocket, You Learn en Head over Feet kwamen allemaal binnen op de eerste plaats. 

Verzamelalbum
Met hits als Thank U en Hands Clean wist ze haar succes vol te houden. In 2012 kwam haar laatste album Havoc and Bright Lights uit. In 2015 kwam er nog een verzamelalbum uit om de twintigste verjaardag van Jagged Little Pill te vieren. Op het album stonden o.a. live versies van haar hits en nieuwe nummers. 

Jagged Little Pill
Nu komt er dus een musical! Een theater in Cambridge, Massachusetts heeft gezegd dat de musical in mei 2018 in première moet gaan. Het verhaal gaat over een moderne familie die met thema's als genderidentiteit en verschillende culturelen te maken krijgt.

Een overzichtje van de grootste hits van Alanis! 

Bron: Attitude / coverbeeld: Creativecommons