Like a Local
Leven als een local? Kan prima volgens de app Like a Local. Je geeft aan naar welk stad je gaat en kunt vervolgens allemaal leuke plekjes en events vinden om naartoe te gaan. Zo leren wij een spannend bos in Athene kennen en weten we dat het Schwarzes Café in Berlijn 24 uur per dag geopend is en bezoekjes heeft gehad van David Bowie en Iggy Pop! Aanrader!

Kosten: Like a Local is gratis 

Flip The Trip
De app Flip The Trip wil je vooral in contact brengen met locals. Je geeft in de app aan in welke stad je bent en ziet allemaal locals die met je in contact willen komen. Op je eigen profiel kun je wat foto's en informatie van jezelf delen. Ook kun je aangeven welke tripjes je allemaal gaat maken de komende tijd. Het handige van deze app is dat er een 'Ask & Share'-optie is. Daarin kun je bijvoorbeeld aangeven dat je naar Berlijn gaat en graag nieuwe mensen wilt leren kennen (of company zoekt voor het Schwarzes Café). 

Kosten: Helemaal gratis

With Locals
Een stad zoals een echte local beleven? Dat kan met With Locals. De app kent meer dan 1500 plekjes over de hele wereld waar je geen hordes toeristen tegen gaat komen. De app is heel erg gebruiksvriendelijk: je geeft aan naar welke stad je gaat, met hoeveel mensen je van plan bent te gaan reizen en de app gaat vervolgens zelf een leuk event voor je uitkiezen. Wij zijn even gaan kijken wat ze allemaal voor Amsterdam in de agenda hebben staan: een Tweede Wereldoorlog-tour voor 85 euro, Een diner bij een Nederlands gezin voor vier tientjes en een 'street art bike tour' voor 50 euro. Krijg je er wel een local bij. 

Kosten: de app is gratis, events rond de 50 euro

Spotted by locals 
Via de app Spotted by Locals krijg je reistips van 67 steden in de hele wereld. Benieuwd naar de geheime plekjes van Athene, Berlijn of Budapest? Voor nog geen vijf euro kun je een stadsgids kopen in de app. Het handige is dat je de gids, inclusief de kaarten die erbij zitten, zonder internet kunt gebruiken. Dus ook buiten Europa (hoera voor gratis 4G in Europa) kun je de app goedkoop gebruiken! 

Kosten: €4,49 per stad

Pepo
Met de app Pepo kom je in contact met lokale inwoners, kun je vragen stellen over je favoriete plek en krijg je tips van binnenuit. Je geeft aan waar je interesses liggen en vervolgens kun je jezelf abonneren op verschillende kanalen. Type bijvoorbeeld 'Gay' in en je komt uit bij reisblogger Travels of Adam. Vervolgens meld je je aan via Facebook en kun je mensen uit je vriendenlijst (of reisbloggers van over de hele wereld) gaan volgen. Het werkt vervolgens als een soort forum. Je kunt in groepen als 'Global Gay Travelers' en 'Pride' chatten en om tips vragen. Easy! 

Kosten: Gratis