Eurovisie Songfestival
Reemer werd in 1950 geboren in het Indonesische Bandung. Toen dat land onafhankelijk werd verklaard, moesten zij en haar ouders het gedwongen verlaten en werd het Brabantse Sint-Michielsgestel hun thuisbasis. Daar begon ze al vroeg met zingen. Op haar elfde nam Sandra deel aan talentenjachten, maar het duurde nog tot de jaren zeventig voor ze doorbrak bij het grote publiek.

‘Als het om de liefde gaat' is misschien wel de grootste meezinger, met dit nummer nam de zangeres deel aan het Eurovisie Songfestival in 1972. Het was niet de enige keer. In de jaren zeventig zou ze nog twee keer het Eurovisiepodium beklimmen met de nummers ‘The party’s over’ en ‘Colorado’. 

 

Behalve zangeres was Reemer ook presentatrice. Ze schitterde van 1984 tot 1990 wekelijks naast Jos Brink in diens Wedden dat? In dat televisieprogramma werd ze al gauw liefkozend ‘kroepoekje’ genoemd door Brink. Zelf presenteerde ze ook Sterrenslag en Showmasters.

Geliefd in gay-community
Binnen de gay-community is Sandra Reemer niet alleen bekend vanwege haar deelname aan het Eurovisie Songfestival, maar ook geliefd vanwege haar inzet voor de gemeenschap. Samen met Sjoukje Smit en Marga Bult vormde ze van 2000 tot 2005 de ‘Dutch Diva's’. De dames waren een graag geziene gast op roze feesten en hadden een bescheiden hit met het nummer ‘From L.A. to New York'. Reemer trad ook belangeloos op om geld in te zamelen voor goed doelen of initiatieven, zoals de Gay Pride.

Met de dood van Sandra Reemer verliest ons land iemand die een actieve bijdrage heeft geleverd aan de zichtbaarheid en acceptatie van LHBT’s. We kunnen het niet geloven, maar the party's over.