Haar breuk met Joshua Sasse en de huidige politieke situatie in Australië heeft volgens The Sun genoeg inspiratie gegeven voor nieuwe muziek van Kylie Minogue. De afgelopen maanden werd ze al in verschillende Europese studio's gespot.

Nieuw album
Haar laatste album dateert alweer uit 2015 toen ze Kylie Christmas uitbracht. Daarvoor kwam de zangeres met het album Kiss Me Once. Volgens The Sun gaat haar album over het vermeende vreemdgaan van ex-vriend Joshua. Bovendien zal het album gaan over LHBT-rechten. Het wordt daarmee waarschijnlijk haar meest persoonlijke en politieke album ooit.

Homorechten
In Australië mogen koppels van hetzelfde geslacht nog steeds niet trouwen. Kylie is groot voorstander van het homohuwelijk en heeft zich daar in het verleden meerdere keren voor uitgesproken. In februari 2016 verloofde de zangeres zich met Joshua Sasse en ze besloten niet te trouwen omdat homo's dat ook niet mogen. Inmiddels is bekendgemaakt dat de twee niet meer bij elkaar zijn, maar Kylie zet zich nog steeds in voor de gay-community. 

Wanneer we haar nieuwste album kunnen verwachten is nog niet bekend. 

Bron: The Sun / Coverbeeld: Screenshot uit video