Op 30 mei werd er een lesbisch koppel aangevallen op het Schouwburgplein in Rotterdam. Het slachtoffer was een 18-jarige vrouw die met haar vriendin een avondje naar de bioscoop was gegaan. 

Volgens het COC zag een meisje het stel hand in hand lopen en vond ze het nodig daar opmerkingen over te maken. Vervolgens ging de verdachte naar het slachtoffer toe en gaf ze haar meerdere vuistslagen in het gezicht en haar buik. Een jongen gaf het slachtoffer vervolgens een trap tegen haar schouder. 

Politie
Volgens de politie zijn de daders slechts 13 en 14 jaar oud. In totaal zitten er vijf verdachten vast, twee daarvan hebben zichzelf afgelopen week bij de politie gemeld. Een meisje van 13 en een jongen en meisje van 14 zijn nu door de politie aangehouden. De tieners zouden behalve de lesbische vrouw ook een andere vrouw hebben mishandeld op 31 mei.

COC-voorzitter Tanja Ineke reageerde eerder al op de mishandelding: 'Weer krijgen twee mensen klappen omdat ze hand in hand lopen, klappen omdat ze zijn wie ze zijn. Weer met twee piepjonge daders.' 

Bron: Coc / Nu.nl