5) TLC - Way Back

Nieuw werk van TLC. De meidengroep was enorm succesvol in de jaren negentig, tot een van de drie dames in 2001 omkwam bij een auto-ongeluk. Sindsdien treden de overgebleven twee op als duo. Sindsdien hebben ze nooit meer een album gemaakt. Way Back is de eerste single van hun toekomstige album. De vraag blijft natuurlijk of daar het duet, dat TLC in 2015 opnam met Lady Gaga, erop staat. 

4) Lena - If I Wasn't Your Daughter 

De Duitse Lena gooit het over een andere boeg. Haar nieuwste nummer is haar meest persoonlijke tot nu toe. If I Wasn't Your Daughter is een brief aan haar vader, waarmee ze geen contact meer heeft. Tot op heden heeft ze daar in de media nooit over gepraat, nu kan iedereen haar verhaal horen. Ze zong het nummer ook al in de Duitse versie van Beste Zangers. Waar de andere kandidaten zichtbaar ontroerd waren. 

3) Little Mix - Power (feat. Stormzy)

Power is een feministisch nummertje en de clip die daarbij is gemaakt bewijst dat maar al te goed. Ze hebben de hulp van dragqueens Willam, Courtney Act en Alaska Thunderfuck ingeschakeld waardoor het geheel een queer randje krijgt. Enig. Jade Thirlwall heeft al vaker laten weten obsessed te zijn met dragqueens. Tijdens Halloween ging ze zelfs de straat op als Detox. Behalve feministisch , zijn de meiden van Little Mix ook nog eens goed voor de gay-community. Tijdens een festival hebben ze hun nummer Secret Love Song zelfs opgedragen aan de LHBTI-gemeenschap. 

2) Sia - Free Me

Zoe Saldana (Guardians of the Galaxy en Colombiana) speelt de hoofdrol in Sia's nieuwste video Free Me. Een nummer waarvan de opbrengst naar de Abzyme Research Foundation gaat. Een fonds die probeert hiv en aids de wereld uit te krijgen. Een emotionele video met prachtige boodschap vertelt door Julianne Moore. 

1) Måns Zelmerlöw - Hanging On To Nothing

We smullen natuurlijk al sinds 2015 van Måns. Toen won hij met het nummer Heroes het Songfestival. Inmiddels zijn we twee albums en aantal hitsingles verder. Hanging On To Nothing is daarvan het nieuwste resultaat. Een keurige popsong. Leuk feitje: hij heeft het nummer ook in het Frans uitgebracht. Klinkt best lekker!