Hot Spots: het Bacchus Wijnfestival, kunst voor Tsjetsjenië, en een Indonesische bistro

Serieuze zaken, deze keer. 50 kunstenaars hebben de handen ineen geslagen om een statement te maken tegen de concentratiekampen in Tsjetsjenië, waar gays zouden worden opgesloten. Luchtiger van aard is het Bacchus Wijnfestival in het Amsterdamse Bos. Net als de nieuwe Bistrobar Indonesia in Haarlem.
Hot Spots: het Bacchus Wijnfestival, kunst voor Tsjetsjenië, en een Indonesische bistro
Gepubliceerd: 14 juni 2017 18:00

Lezers van ons magazine trakteren we in ieder nummer van Winq op een zevental Hot Spots. Dat kunnen winkels zijn, hotels, restaurants of cafés. Maar ook club-avonden, (food-)festivals of een leuke markt. Sinds kort heeft de rubriek een online broertje, waarin we iedere vrijdag de drie leukste hot spots bespreken.


- EXPOSITIE - 

Gaycentration - Arnhem

Na half april het nieuws gehoord te hebben dat in Tsjetsjenië concentratiekampen zijn opgezet voor homoseksuelen, hebben Jason Gwen en Hans Hutting 48 andere internationale kunstenaars uitgenodigd om als protest één gesamstkunstwerk te maken: GAYCENTRATION. 

Voor GAYCENTRATION zijn de kunstenaars een samenwerking aangegaan met Amnesty International. Enkele bekende namen die meedoen zijn Walter van Beirendonck, Bas Kosters, Ruud van der Peijl en Hans Kemna. Kijk voor het volledige overzicht op de website van Fashion & Design Festival Arnhem. Het festival zelf heeft al plaatsgevonden, maar de expositie is nog te zien tot 9 juli in Dudok Arnhem.


- FESTIVAL - 

Bacchus Wijnfestival 2017 – Amsterdam

Bacchus Wijnfestival
Tijdens het weekend van 16, 17 en 18 juni, wordt het Amsterdamse Bos omgetoverd tot een feestje van wijn, eten en muziek met sprookjesachtige verlichting bij schemer. Dit festival begint bij de Amsterdamse wijnwinkels. Uit alle hoeken van de wereld presenteren zij hun beste wijnen per glas en per fles. Op Bacchus Wijnfestival zijn meer dan 300 wijnen te proeven. Vanaf € 3,00 drink je al een perfect glas wijn. Bij binnenkomst op Bacchus Wijnfestival krijg je direct een Royal Leerdam wijnglas dat je mee naar huis mag nemen.

Naast wijn is er eten en live muziek van Douwe Bob (op zaterdag). Traditiegetrouw praten Pim Veth en Horace Cohen alles aan elkaar. De complete line-up vind je op de website van het Bacchus Wijnfestival, net als informatie over locatie en over het eten.


- RESTAURANT - 

Bistorbar Indonesia - Haarlem
Bistrobar Indonesia
Ron Blaauw strikes again! Na een serie gastrobars in Amsterdam en Ouderkerk a/d Amstel met iedereen eigen thema (Frans, Indonesisch, Aziatisch) is hij nu ook in Haarlem neergestreken. In het oude Rabobankgebouw aan Zijlstraat 49 ging op 1 juni Bistrobar Indonesia open. Aan het roer staat chef Agus van Ron Gastrobar Indonesia (uit Ouderkerk), die zijn mooiste gerechten nu ook in Haarlem presenteert. Ron Blaauw speelt zelf alleen een rol op de achtergrond, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Meer informatie vind je op de Facebookpagina van Bistrobar Indonesia.