Kevin Spacey presenteerde afgelopen zaterdagavond de 71e uitreiking van de Tony Awards in New York. Tijdens zijn openingact verwees hij naar de geruchten die hem al zijn hele acteercarrière achtervolgen: dat hij gay zou zijn.

Later in de show, tijdens een optreden waarin de nominaties voor de categorie Beste Musical werden geëerd, riep Spacey opnieuw dingen over ‘uit de kast komen’.

Whoopi
Toen Whoopi Goldberg in een cameo verscheen waarin ze uit een slaapkamerkast verscheen, kon Spacey het opnieuw niet laten. Om niet veel later een jurk aan te trekken (een verwijzing naar de rol van Glenn Close als Norma Desmond in Sunset Boulevard) en ‘I’m Coming Out’ te zingen, gevolgd door de woorden: ‘Nee, toch maar niet.’

Hoewel de aanwezigen moesten lachen, kwamen zijn grappen minder goed aan op Twitter. Een commentator van website The Daily Beast vatte de kritiek samen als: ‘Het idee dat iemand uit de kast moet komen voor zijn geaardheid is niet bepaald iets om te lachen.’

Hier de openingsact van Kevin Spacey:

Bette Midler
Bette Midler won dit jaar een award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Musical. De divine Miss. M. nam haar prijs in ontvangst en bedankte haar collega’s van de musical Hello, Dolly. Vervolgens stak ze van wal over het huidige politieke klimaat in de VS.

Toen de muziek steeds harder aanzwol om een einde te maken aan haar speech, schreeuwde Midler er dwars doorheen: ‘Shut the crap off!’ Uiteindelijk was het wegweesmuziekje afgelopen en vervolgde ze haar speech.

Ze benoemde de gruwelijkheden die wereldwijd plaatsvinden en zei: in het theater kun je je zorgen vergeten in deze vreselijke tijden. Uiteindelijk kreeg de diva een staande ovatie.