Om te beginnen kwamen de Scissor Sisters met een nieuwe track, getiteld SWERLK. Ze werkten hiervoor samen met zangeres MNDR en homobelangenorganisatie GLAAD. Het is een fijn uptempo deuntje in de stijl van Let’s Have a Kiki. De opbrengst van het lied gaat naar het Contigo Fund, die de nabestaanden van de schietpartij ondersteunt. Het is de eerste keer sinds 2012 dat de Scissor Sisters met nieuw werk komen.

49 ballonnen

In Los Angeles werden 49 paarse ballonnen opgelaten tijdens de Resist March, afgelopen zondag. Hoewel de protestmars geen politieke aard had, was het anti-Trump-sentiment alomtegenwoordig. Enkele sprekers riepen op tot impeachment van de president. Intussen werd de ster van Donald Trump voorzien van stickers waarop termen waren te lezen als Transphobia en Racism.

Trump

Donald Trump zelf werd onmiddellijk tot de orde geroepen nadat hij zijn medeleven had betuigd aan de slachtoffers van de schietpartij. Twitteraars wezen hem erop dat hij de Pride-maand niet officieel erkent, een homofobe christen in de persoon van Mike Pence heeft aangesteld als vice-president en dat hij rechten van homo's en transgenders niet serieus neemt.

Livestream
In Orlando zelf werden de slachtoffers natuurlijk ook herdacht. Hier kun je de livestream terugkijken: