We gaan even terug in de tijd. Oud-tennisster Margaret Court raakte in opspraak omdat ze in een brief aan The West Australian schreef dat ze niet meer met vliegtuigmaatschappij Qantas wilde vliegen. De directeur van dat bedrijf heeft zich uitgesproken vóór het 'homohuwelijk' en daar is Margaret het niet mee eens. 

Het is niet de eerste keer dat de oud-tennisster en politica homofobe opmerkingen maakt. In het verleden deed ze de uitspraak dat homoseksualiteit 'gruwelen in Gods ogen' zijn. Bovendien is ze als politica openlijk tegenstander van het homohuwelijk

Premier Turnbull: 'We gaan de naam van de Margaret Court Arena niet wijzigen'

Hernoeming
Er ontstond veel ophef over de uitspraken van Court. Proftennisster Martina Navratilova schreef een open brief, waarin ze pleit voor naamsverandering van de Margaret Court Arena, een van de belangrijkste tennisbanen van de Australian Open. In de brief maakt Martina bezwaar tegen racistische uitspraken van Margaret in het verleden en de homofobe opmerkingen van de laatste jaren. 

Ook proftennissers Richèl Hogenkamp en Casey Dellacqua hebben opgeroepen om de Margaret Court Arena te hernoemen. Dat is niet de eerste keer. In 2012 werd door een groep LHBT-activisten ook al gepleit om naamsverandering van de arena. Premier Malcolm Turnbull heeft al gereageerd op de vraag van Martina. Hij zegt dat er niets gaat veranderen, omdat we haar moeten blijven 'vieren'. 

Meer reacties
Daar laten veel professionele tennisspelers het niet bij zitten. De Amerikaanse oud-tennisster Lindsay Davenport heeft zich uitgesproken tegen Margaret. Zij zei bij een persbijeenkomst dat 'voor Margarets ideeën geen plaats is in deze wereld'.

Margaret zelf zei onlangs nog op de radio dat er in haar tijd weinig lesbiennes in de tenniswereld te vinden waren. 'Die enkelingen namen jongeren mee naar feestjes. Wat je aan de top ziet, is vaak wat je via de sport overneemt.' Wordt vervolgd...