Winq Vintage is een nieuwe rubriek waarin we iets uit de actualiteit als aanleiding nemen. Deze week twijfelden we: Cher, the Musical komt eraan en het is natuurlijk geweldig om de krochten van YouTube in te duiken. Maar tegelijkertijd lonkt de zomer en verlangen we naar bronstige strandwachten. En als dan de nieuwe Baywatch in première gaat, is de keuze snel gemaakt.

Baywatch, the Movie
Laten we eerst eens kijken naar de nieuwe Baywatch. De film is veel meer dan de tv-serie een actievehikel waarin er vanalles door de lucht vliegt en ontploft. Moet je van houden, en de meeste recensenten deden dat niet. De Volkskrant gaf twee sterren en had als commentaar: 'Bespottelijk plot en slechte humor breken Baywatch op.' Op Metacritic, een site die recensies verzamelt en zo tot een eindoordeel komt, krijgt de film een schamele 3,7.

Is er dan niets leuk aan de nieuwe film? Jawel: Zac Efron. Het voormalige Disneyprinsje heeft zich ontpopt tot een reusachtig gespierde hunk die z'n torso flasht zovaak hij maar kan. 

Inderdaad, daar moet je van houden en smaken verschillen. Sommigen vinden dat Zac veel te hard heeft gepompt:

In de film speelt Dwayne 'The Rock' Johnson de andere hoofdrol. Hij draagt dezelfde naam als het karakter van David Hasselhoff in het origineel (wat best raar is als je weet dat The Hoff zelf ook even opduikt in de film). Beide heren kruipen in de huid van Mitch Buchannon.

Dwayne is inderdaad zo hard als een rock, terwijl David Hasselhoff, tja, dat was toch meer een furby. Zie hem hier voor de laatste keer in actie komen als strandwacht in de film van Spongebob Squarepants:

David Hasselhoff was op een iets andere manier sexy dan Zac Efron. Kijk maar. Zijn weelderige krullen, werkelijk overal. In zijn hoogtijdagen was Hasselhoff zo hot dat er zelfs een zeepdispenser van hem is gemaakt. Drukte je op z'n kruis, dan kwam hij klaar over je hand. Sjiek!

 

Mr. Clean #hoffsoap #thehoff #davidhasselhoff #knightrider #baywatch #mrclean #soap #soapdispenser

Een bericht gedeeld door Dirk Gently (@genx97) op

En hier kunnen we uren naar kijken (klik maar eens op 'play'):

 

#gif #davidhasselhoff #knightrider #80s #donthasselthehoff #😂 #📺 #🚘

Een bericht gedeeld door Seba Carracedo Blanco (@sebaschatzi) op

 

Afijn, genoeg over Hasselhoff, want in Baywatch speelden nog twee andere Davids mee: om te beginnen met David Charvet. Hier zie je hem in actie als Matt Brody. En ja, in je herinnering droegen de mannen van Baywatch allemaal een rode short. Nou, Matt niet.

En hier dan weer wel (vanaf ongeveer 1 minuut):

Tegenwoordig is David Charvet een echte family man. Na Baywatch speelde hij in Melrose Place en enkele realityseries.

 

My mission in life is to help kids around the world! I honored to be part of @operationsmile with my family and friends

Een bericht gedeeld door David Charvet (@therealdavidcharvet) op

Ook probeerde David Charvet het als zanger.

Dan was er nóg een andere David, namelijk David Chokachi. Die had in Baywatch ook al zo'n fraaie pornonaam: Cody Madison. In de onderstaande scène is te zien dat ook strandwachten weleens in doodsnood komen. Gelukkig was er dan altijd David Hasselhoff om iedereen te redden:

David Chockachi's workout routine is een lust voor het oog. Dit was Baywatch ten voeten uit: ongegeneerd loeren naar strakke mannenlijven. En leuk ook, om M People weer eens te horen!

Hier nog meer fraais:

David Chokachi is af en toe nog te zien in een tv-film. 49 jaar is hij inmiddels, maar hij zit nog altijd strak in z'n vel:

 

You know it's an epic day when you snap your leash!

Een bericht gedeeld door David Chokachi (@therealdavidchokachi) op

Uiteraard waren de drie Davids niet de enige hunks. Hier vind je een overzicht van de rest.

Uiteindelijk zijn er elf seizoenen van Baywatch uitgezonden en 242 afleveringen. Er kwam nog een spin-off met de naam Baywatch Hawaii. Maar deze serie - wederom met David Hasselhoff - hield het slechts twee seizoenen vol. Hier zie je hoe de originele cast er tegenwoordig uitziet:

Oeps, zijn we nou helemaal Pamela Anderson vergeten? Want om haar draaide dat hele Baywatch eigenlijk. Zoals zij in slowmotion over stranden kon rennen...

Tot slot nog een prachtige scène met Pamela en David die - alweer - mensen redden. Deze keer tijdens een pool party.