8: Re-enactment of the Now
Vorig jaar in Utrecht, nu in Amsterdam. Re-enactment of the Now gaat over de huidige klimaatsverandering. Het stelt de vraag waarom we niet ingrijpen en niets veranderen terwijl de aarde opwarmt en zeespiegel stijgt. 'We worden voortdurend geconfronteerd met signalen dat klimaatverandering het leven zoals we dat kennen bedreigt. We zien beelden in de media en horen de verhalen van rampen met grote gevolgen. Ik raakte gefascineerd door het gegeven dat het blijkbaar zo moeilijk blijft om ons met het onderwerp te verbinden. Met het maken van deze voorstelling doe ik een poging die kloof te overbruggen. Ik wil een ander perspectief bieden. Een moment om stil te staan, te reflecteren en te verbeelden', vertelde regisseur Davy Pieters al over het stuk.  

18 tot 22 juli in Amsterdam 

6: Blame it on Bianca del Rio
Theater Amsterdam haalt RuPaul's superster Bianca del Rio opnieuw naar Amsterdam. Na haar uitverkochte shows "Rolodex of Hate" en "Not Today Satan" is Bianca tijdens Gay Pride te zien met de show "Blame It On ... Bianca Del Rio". Bianca werd door de New York Times al de Joan Rivers van de dragwereld genoemd. 

29 juli in Theater Amsterdam 

5: Limbo
Atletische acrobaten nemen deze zomer hun intrek in Boom Chicago om ons kennis te laten maken met LIMBO, een daverende spektakelshow die het beste te vergelijken is met een wervelwind in een glas gin-tonic. LIMBO is een Australisch circuscabaret. Vier jaar geleden startte Scott Maidment met de show en intussen reist hij er de wereld mee rond. Vanaf 22 juni is de show te zien in Boom Chicago, Amsterdam. 

Van 22 juni tot 6 augustus in Boom Chicago 

4: Vondelpark Openluchttheater 
Leuk! Ook deze zomer kun je wekelijks genieten van culturele hoogstandjes in het openluchttheater van het Vondelpark. Tot en met 10 september staan er allerlei leuke voorstellingen op de planning. Op 24 juni treedt Sanne Wallis de Vries op en Trijntje Oosterhuis zingt een dag later fijne nootjes. Grote plus? De entree is altijd gratis. Wil je zeker zijn van een plekje? Dan kun je voor vijf euro reserveren. Klik hier voor het complete programma. 

Tot 10 september in het Vondelpark 

3: Geen Paniek!
Tjitske Reidinga speelt vanaf 15 juni in haar -voorlopig- laatste zomerkomedie Geen Paniek! Een stuk met acteurs als Peter Blok, Guy Clemens, Wendell Jaspers en Dick van den Toorn. Wij spraken eerder al Tjitske Reidinga over haar nieuwste productie. Toen zei de actrice nog dat ze veel herkenbare momenten tegenkomt. 'Af en toe lijkt het alsof ik in een driedubbele spiegel kijk. Het is een heel andere manier van spelen. Alle teksten en dingen die we doen zijn erin gedrild. Het is als een soort orkest, zo goed moeten wij als acteurs op elkaar zijn ingespeeld. Je kunt deze show thuis ook niet goed voorbereiden, we moeten het echt samen doen.'

Van 15 juni tot 23 juli in het DeLaMar Theater

2: Julius Caesar
In het prachtige Amsterdamse openlucht Bostheater kun je deze zomer terecht voor de Shakespeare-show Julias Caesar. Vijf topacteurs en vijf koperblazers wekken Julius Caesar weer tot leven. Michiel de Regt is verantwoordelijk voor de regie van dit stuk.

25 juli tot en met 9 september in het Amsterdamse Bostheater 

1: A New Brain
Freek Bartels en Lone van Roosendaal zijn vanaf juli te zien in de nieuwe theatershow A New Brain. Het stuk vertelt het tragikomische verhaal van de jonge componist Gordon Schwinn. Na een zware operatie aan zijn hersenen komt hij erachter wat er echt belangrijk is in het leven en dat dingen helemaal niet zo ingewikkeld hoeven te zijn. Ook Jonathan Demoor, Dennis Willekens, Eva Poppink en Christanne de Bruijn zijn te zien in A New Brain

14 tot 23 juli in de Scheepsbouwloods van de NDSM-werf in Amsterdam