Twee scenarioschrijvers die meewerkten aan Golden Girls hebben het plan opgevat om een gay-versie te maken van de hitserie. De titel luidt Silver Foxes, een verwijzing naar mannen met grijs haar.

Stan Zimmerman en James Berg zijn de bedenkers van Silver Foxes. Ze schreven niet alleen voor Golden Girls, maar ook voor Roseanne en Gilmore Girls.

Over Silver Foxes zegt Stan Zimmerman: ‘Iedereen wordt ouder. Gays, lesbiennes en transgenders creëren vaak hun eigen familie. Dat is precies wat de Golden Girls deden. Ze kwamen bij elkaar om elkaar te ondersteunen.’

Heren op leeftijd
In Silver Foxes staan vier heren op leeftijd centraal. Drie daarvan worden gespeeld door George Takei (bekend van Star Trek), Leslie Jordan (vooral bekend van zijn gastrol in Will & Grace) en Bruce Vilanch (die Edna Turnblad speelde in de Broadway-versie van Hairspray).

Zimmerman en Berg maken nu een pilot en gaan deze pitchen bij verschillende Amerikaanse netwerken en streamingdiensten.

Ze zeggen niet alleen inspiratie te hebben gehaald uit Golden Girls, maar ook uit een documentaire genaamd Before You Know It. Deze gaat over de problemen die lhbt’s tegenkomen als ze in een bejaardenhuis terechtkomen. Daar raken ze geïsoleerd en moeten soms zelfs terug de kast in.

West 40s
Silver Foxes is niet de enige serie die zich concentreert op groepen gays. Een andere sitcom is West 40s, die gaat over het leven van homoseksuele veertigplussers die wonen in de New Yorkse buurt Hell’s Kitchen.