De twee Poolse jongens hebben het niet makkelijk gehad. Nadat ze een video hadden gemaakt voor homo-icoon Beata Kozidrak, kregen ze een lading van kritiek over zich heen. Waarom? Omdat de zangeres het koppel een compliment gaf.

Vervolgens maakten Jakub en David bekend dat ze graag wilden trouwen. In Polen kan dat niet, maar ze hadden een oplossing gevonden: ze verplaatsten het huwelijk naar het Portugese eiland Madeira. Dit ging niet zonder slag of stoot, want ze beschikten niet over de juiste documenten. Dit bleek het werk te zijn van de Poolse autoriteiten, die niet wilden meewerken aan het 'homohuwelijk'. 

Negatieve reacties
Nadat ze een video over hun trouwplannen deelden, kregen ze een stroom van negatieve reacties over zich heen. Uiteindelijk besloot de Poolse overheid het koppel tóch toestemming te geven voor het huwelijk. 

Een paar maanden later kwam het koppel met een George Michael-video. Om aandacht te vragen voor de situatie van de LHBT-gemeenschap in Polen maakten Jakub en David een medley van vier liedjes van de zanger. 'George was de grootste gay artiest van deze tijd, een waar icoon, maar hij was vooral ook heel echt, vanwege zijn kracht, maar ook door zijn zwakheden. Hij deelde zijn emoties via zijn muziek.'

'Het is verdrietig dat we in Polen niet konden trouwen, maar dat gaat de komende tijd niet veranderen'

'Toen we "Freedom" zongen, kregen we zoveel energie dat we de wereld wilden veranderen. Dat lukt misschien niet vandaag of morgen, maar ooit gaat het gebeuren', aldus het koppel over de video. 

Sprookjeshuwelijk
Met toestemming van de Poolse regering is het koppel met twintig gasten naar het Portugese eiland Madeira gevlogen om op 9 juni te trouwen. 'Het is verdrietig dat we niet in Polen kunnen trouwen', vertellen ze naderhand. 'Maar we weten ook dat dat de komende tijd nog niet gaat veranderen. Daarom hebben we besloten in het buitenland te trouwen.'

Geniet van de mooie foto's!