5) Jaden Smith - Batman

Jaden Smith is de zoon van Will Smith. In de video van zijn single Batman rijdt hij niet rond in een Batmobiel, maar in een witte Tesla. Achttien jaar is Jaden inmiddels en een van de invloedrijkste stijliconen van Hollywood. Hij staat bekend vanwege zijn androgyne kledingstijl en ja, ook van z’n keiharde sixpack. Die hij maar wat graag laat zien. Verder is de video tamelijk belachelijk. Jaden is een soort superheld en hij draagt een wit batmanpak - hetzelfde pak had hij ook al eens aan op de bruiloft van Kanye West en Kim Kardashian.

4) Pharrell Williams – Yello Light
Zoals je je misschien nog kunt herinneren hoorde Happy bij de soundtrack van Despicable Me 2, met al die schattige minions. Nu er een derde Minion-film is uitgebracht, doet Pharrell ook weer mee. In de video van Yellow Light zijn de gele mannetjes ook te zien, maar dan in megapixelformaat. Wat een grappig effect heeft. Maar of het net zo’n grote hit wordt als Happy? Meh.

3) Selena Gomez – Bad Liar

Selena Gomez heeft geen video gemaakt, maar een minispeelfilm die is geregisseerd door Jesse Peretz, bekend van Girls en Orange is the New Black. Bad Liar bevat een sample van Psycho Killer, een single van Talking Heads uit 1977. Zanger David Byrne keurde het alvast goed: ‘I really like the song… and her performance too.’

2) The Weeknd – Secrets

‘I get the secrets that you keep, when you’re talking in your sleep.’ Klinkt bekend, en dat klopt. Het is bijna letterlijk het refrein van een jarentachtighit van The Romantics. Secrets is weer heerlijk meeslepend, net als de andere hits van het album Starboy. De video is spooky en vaag, zoals we ook al van The Weeknd. 

1) Death From Above – Freeze Me

Kom, dachten we. Laten we eens wat geks op 1 zetten. Wat we hier zien is een stel opgeblazen bodybuilders die in een typisch Amerikaanse mega-mansion hun spieren laten rollen. Intussen delen de muzikanten achter Death From Above corn dogs uit. O ja, en doe ons die jongen in dat rode broekje maar.