Op de foto is te zien hoe Donald Trump aan zijn bureau zit. Rechts wordt hij geflankeerd door zijn vrouw Melania. Links is Nikos Giannopoulos te zien, met zijn revers een regenboogpin en in zijn rechterhand een waaier.

Toen Giannopoulos weer thuis was, plaatste hij een foto op zijn Facebook-pagina en maakte hij een statement waarin hij aandacht vroeg voor homorechten.

Waaier
Enkele dagen geleden ontving Giannopoulos de officiële foto van het Witte Huis waarop hij poseert met de president en zijn vrouw, die hij ook op Facebook plaatste. Op school loopt de docent ook regelmatig met een waaier rond, en hij besloot deze mee te nemen naar het Witte Huis. Aanvankelijk mocht hij deze niet tonen, tot hij het Trump op de man af vroeg. En die had er ogenschijnlijk geen moeite mee. Hij zei zelfs dat Giannopoulos ‘een goede stijl’ had.

Met zijn actie hoopt hij Trump – en de mensen die hij om zich heen heeft verzameld – ertoe te brengen meer aandacht te geven aan lhbt’rechten. Helaas kon Giannopoulos het niet aan Trump vragen, want meer dan een fotomoment was er niet. Dus dan maar via een omweg, dus via zijn Facebook-pagina.

Bron: The Independent