Schaam je nergens voor
De Amsterdamse Canal Parade is wereldberoemd en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Maar er is meer dan die bonte stoet boten die door de grachten vaart. Tijdens de Amsterdam Pride staat de stad een dikke week lang in het teken van de LHBT-gemeenschap, Het thema van dit jaar is ‘This is my Pride’ en vandaag is de nieuwe Pride Anthem gelanceerd.

'Voor sommigen is het verrekte moeilijk om uit te dragen wie je bent'

'I am what I am' wordt gezongen door Shary-An Nivillac, een van de Amsterdam Pride Ambassadeurs. Het nummer is een danceversie van het origineel uit Broadwaymusical La Cage aux Folles, destijds geschreven door de openlijke homoseksuele componist Jerry Herman. 

De popartieste, die je misschien nog kent van haar deelname aan The Voice of Holland, wil zich er tijdens de Pride met hart en ziel voor inzetten om de zichtbaarheid en emancipatie van LHBT's te vergroten. ‘Het klinkt simpel, maar voor sommige mensen is het verrekte moeilijk om uit te dragen wie je bent. Maar je hoeft je nergens voor te schamen’, aldus de Haagse zangeres. Daarom: I am what I am.

Bron: Pride.Amsterdam | Coverbeeld: Bank Bookings