10:00 uur: Viering in de Grote Kerk 
De dag start in de Grote Kerk in Den Bosch. Daar vindt een Oecumenische gebedsviering plaats. De voorgangers zijn dominee Erica Scheenstra, plebaan Geertjan van Rossem, dominee Ruud Stiemer en pastor Franneke Hoeks. Ook Bisschop De Korte is uitgenodigd om als gast aanwezig te zijn tijdens de dienst, helaas gaat hij niet op die uitnodiging in. 

11:00 uur: Een info- en kunstmarkt door de stad
Ga je met de auto naar Den Bosch? Zet dan je auto naar bij parkeergarage St. Jan. Daar start namelijk om 11:00 uur de info- en kunstmarkt, die van die garage tot de Markt loopt. Overal staan kraampjes, waar je onder andere informatie kunt krijgen over diverse LHBTQ-instanties en kunstvoorwerpen kunt kopen. Zo zijn Groningse galerie MooiMan en Stichting Meer dan Gewenst, die same-sexkoppels assisteert bij hun kinderwens, van de partij.

'Het hoogtepunt van Roze Zaterdag: de Regenboogparade!'

11:00 uur: Evenementen op het Kerkplein
Op het Bossche Kerkplein zijn er de hele dag door verschillende evenementen. Onze columnist en politicoloog Mounir Samuel komt spreken, comédienne en zangeres Merel Moistra brengt fragmenten uit haar programma en er zijn nog veel meer andere muzikale en theatrale performances te zien. In de avond draait er een dj op het plein.

12:30 uur: Regenboogparade!
En dan het hoogtepunt van Roze Zaterdag: de Regenboogparade! Verschillende lokale en regionale organisaties en bedrijven varen mee tijdens deze bonte stoet. Opvarenden zijn o.a. het COC, De Kringen, Café OokZo! en LHBT-ambtenaren van de gemeente Oss en Den Bosch. Van 13:30 tot 14:00 uur vaart de stoet door de Singelgracht. 

12:00 uur: Feest op de Parade 
Genoeg van de Regenboogparade? Dan kun je naar de Parade voor een fijn feestje. Vanaf 12:00 uur is DJ Marjo aanwezig om het publiek op te warmen. Verder komen Pride-ambassadeur Shary-An, Sharon Doorson en Valentijn de Hingh optreden en draaien. Het blijft natuurlijk een Brabants feestje, dus er is een ook carnavalswagen aanwezig. Nog niet klaar? 's nachts is er een afterparty van Danse Le Duc

19.00 uur: Slotfeest op de Markt
Na het feest nog niet klaar? Dan kun je naar het slotfeest op de Markt. Daar wordt Roze Zaterdag in stijl afgesloten met artiesten als Linda Wagenmakers, Lois Lane, Baccara en Merel Moistra. Wil je meer? 's nachts is er een afterparty van Danse Le Duc

Bekijk het hele programma van Roze Zaterdag hier.