5) Rita Ora – Your Song


Hoe leuk is de nieuwe video van Rita Ora. Ze is op een kantoor en draagt op het eerste gezicht een keurige corporate outfit. Maar dan gooit ze haar haar los – zoals een echte secretaresse betaamt. En blijkt er onder dat kantoorpakje een pittig see through-dingetje te zitten. Als we meededen aan RuPaul’s Drag Race, hadden we het wel geweten…

4) Steps – Story of a Heart


Eens, lang geleden werd de harmonieuze samenzang van Steps weleens vergeleken met die van Agnetha en Frida van Abba. De nieuwe single doet in de verte denken aan een epische Abbaballad. Steps doet nog steeds aan groepsdansjes en dat ziet er tegenwoordig vooral koddig uit. Alsof een groep vaders en moeders tijdens een schoolfeest van hun kinderen ineens losgaat op een hit uit hun eigen jeugd.

3) Arcade Fire – Creature Comfort


Dit is ingewikkeld. Arcade Fire bracht vorige week een video uit bij deze track en deze week komen ze met een nieuwe versie waarin ze de oude truukjes uithalen van MTV’s Popup Video. Dat was een programma waarin videoclips van korte tekstjes werden voorzien die in beeld floepten met een irritant geluidje – alsof er een gootsteen verstopt zat. Met als gevolg dat je werd overladen met nutteloze feitjes en eigenlijk niets meer meekreeg van de video zelf. En dat is hier precies de grap.

2) UNKLE – Looking for the Rain


Mark Lanegan heeft een van de mooiste stemmen in de huidige popmuziek. UNKLE maakt al jaren epische, triphop-achtige tracks die langzaam opbouwen naar een heerlijke climax. De video is een tunnel van licht die is opgebouwd uit verschillende natuurlijke objecten zoals water, kristallen en planten. Het resultaat is kunstig in al zijn eenvoud.

1) SZA – Drew Barrymore


Eerder dit jaar ging de serie Santa Clarita Diet in première. In deze sitcom speelt Drew Barrymore een moeder die ineens alleen nog maar mensenvlees lust. Dit leidt tot macabere, maar zeer hilarische situaties. Aanrader voor horrorfans met humor! Drew maakt ook een cameo in de video van SZA, die een lied maakte met de naam van de actrice als titel. Goed opletten, want ze wandelt in slechts enkele seconden voorbij…