Venlo heeft zich volgens de organisatie van Roze Zaterdag duidelijk op de kaart gezet als Roze Stad. 'Het gekozen thema "Grenzeloos" dat leidt tot openstellen voor iedereen, in de stad, in de regio en specifiek met de stad Krefeld, is precies wat de Nederlandse samenleving in deze tijd nodig heeft. De internationale samenwerking kan leiden tot meer wederzijds begrip en biedt de mogelijkheid tot culturele en sociale uitwisselingsprojecten die hopelijk een effect hebben dat nog jarenlang na-ijlt', aldus de organisatie.

Evenementen 
'Het organisatiecomité had ook goed nagedacht over mogelijke evenementen gedurende de rest van het Roze Jaar in Venlo en Krefeld', vertelt de organisatie van Roze Zaterdag. 'Een blijvend resultaat, bijvoorbeeld van jaarlijks terugkerende sportevenementen of culturele activiteiten, zou een mooie impuls voor de stad kunnen zijn en zeker ook voor de acceptatie van de LHBTI-gemeenschap in Noord-Limburg en de regio tussen Venlo en Krefeld'

Roze Zaterdag Gouda
Maar voor het zover is, krijgt eerst Gouda de eer om Roze Zaterdag te organiseren. Het festival vindt daar in 2018 plaats. 'Volgend jaar komt er een ijsbaan rondom het Stadhuis van 400 meter. Dan wordt ook het Roze Jaar 2018 geopend met als grote hoogtepunt Roze Zaterdag. Er komen veel evenementen', vertelde Nard Colijn van Gouda Roze ons eerder al.