Er kwamen klachten binnen bij de Keniaanse beoordelingscommissie, omdat verschillende series homoseksualiteit zouden verheerlijken. De blokkade heeft niet alleen invloed op Keniaanse tv-kijkers. Ook in andere landen waar Nickelodeon, Disney XD en Cartoon Network wordt uitgezonden via DSTV, zoals Zuid-Afrika, zijn de series niet meer te zien. 

Verboden in Afrika
Waarom de zeven animatieseries zijn verboden, is uitvoerig beschreven in een statement. Nickelodeon-serie Huize Herrie mag niet meer bekeken worden omdat twee van de karakters een biculturele, homoseksuele relatie hebben. De serie Star vs. de Kracht van het Kwaad van Disney XD is verboden omdat twee mannen elkaar een zoen geven en het 'piemelhoofd' van Arnolds opa in Hey Arnold! (Nickelodeon) ging ook véél te ver voor de Keniaanse commissie. Ook de series De Legende van Korra (Nickelodeon), Tijd voor Avontuur (Cartoon Network), Steven Universe (Cartoon Network) en Gravity Falls (Disney XD) zijn verboden in Kenia.


Beoordelingscommissie
De Kenya Film Classification Board beoordeelt al meer dan 50 jaar films en advertenties in het Afrikaanse land. Ze kijken of uitingen de wet overschrijden. Het is niet de eerste keer dat er kritiek komt op hun oordeel. In 2015 verboden ze de videoclip 'Same Love' van Macklemore & Ryan Lewis, omdat er homoseksualiteit in te zien was.